Hjem Nyheter Norge Anmelder Motstandsbevegelsen for «rasistisk symbolbruk»

Anmelder Motstandsbevegelsen for «rasistisk symbolbruk»

24

SENSUR Ytringsfrihetshatere har anmeldt Motstandsbevegelsen for bruk av det de kaller et «rasistisk symbol» under demonstrasjonen i Kristiansand.

FRA VENSTRE: Afrikaneren Mori Diakite fra Landsforeningen mot rasisme og Inge Berglund Steen fra Antirasistisk Senter.

Det er de to skattefinansierte organisasjonene, Landsforeningen mot rasisme og Antirasistisk Senter, som har anmeldt Den nordiske motstandsbevegelsen for brudd på straffelovens paragraf 185, også kalt rasismeparagrafen, på grunn av at Motstandsbevegelsens faner ble brukt under demonstrasjonen i Kristiansand.

Lederen for Landsforeningen mot rasisme, Mori Diakite, forteller til avisen Fedrelandsvennen at det eldgamle norrøne symbolet er sidestilt med hakekorset, og at det derfor ikke bør være lov å bruke:

– Ja, dette er et like kraftfullt symbol som hakekorset. Det tør jeg påstå, sier Diakite til avisen.

Symbolet til Motstandsbevegelsen, som pryder organisasjonens fane, består av en Tyrrune og en Ingrune. Runer er en del av vår nordiske kulturarv og stammer fra et eldgammelt skriftsystem som ble brukt i de germanske områdene fra tiden like etter vår tidsregning og frem til omkring reformasjonen på 1500-tallet – og enkelte isolerte steder helt frem til 1800-tallet.

I tillegg til å være et rent skriftspråk hadde runene også religiøse og magiske betydninger. Et eksempel på den mest spektakulære bruken av runer kan man se på de mange runesteiner som fremdeles finnes flere steder over hele Norden.

Runestein over dansk høvding som døde under handelsferd på sørlige Öland, Sverige. Foto: Erlend Bjørtvedt

Om de to folkefiendtlige organisasjonene også ønsker å forby andre nordiske symboler som for eksempel som torshammer, eller å innføre et regelrett forbud mot å tegne runebokstaver fremkommer ikke i artikkelen.

Kilde:
Antirasister anmelder nynazister for symbolbruk

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
24 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roar
Roar
5 år siden

De er tydelig kommet i ubalanse etter en fredelig demonstrasjon i Kristiansand. Og dette var altså det de klarte å finne på, «et rasistisk symbol». *Facepalm*

Anonymsurfer
Anonymsurfer
5 år siden

Hva med å forby det latinske alfabetet samtidig med runene? Jeg har hørt rykter om at Mein Kampf ble skrevet med dette rasistiske og (((menneskefiendtlige))) alfabet. Lol!

Ingen Nasjonalsosialist
Ingen Nasjonalsosialist
5 år siden

Nei, det her blir for dumt. Om vi skal kriminalisere vår kulturelle arv, og nekte dere bruken av slik symbolikk selv om dere er en såkalt «høyreekstrem organisasjon», så skal dere nok se at flere og flere blir dyttet i retning av deres politiske fløy. Nå burde de trå varsomt, fordi fortsetter det sånn her er det ikke lenge til vi ser en nazieksplosjon i Norge.

Kai
Kai
Svar til  Ingen Nasjonalsosialist
5 år siden

Tenkte på det samme. Om de skulle forby vår kulturarv og lable runer som «nazi» så tvinger meg nærmere å støtte DNM. Jeg har lest mye stoff her inne og jeg har så langt ikke klart å bli overbevist. Paradoksalt nok kan trakassering, generalisering og rasistiske tendenser fra DNMs meningsmotstandere bli en avgjørende faktor. For det de da gjør er mere enn å forby vår kulturarv. Ved å forby runer så anklager de meg for å være nazist i samme åndedrag(!) Jeg tror disse antirasistene bør veie sine ord om de ikke ønsker å bli druknet i en nazityfon.

Kai
Kai
Svar til  Kai
5 år siden

Ved å forby og lable runer som «nazi» vil de også komme i konflikt med sine antirasistiske venner i bifrost. Har de tenkt på det?. De dolker sine egne i ryggen. Åsatrufellesskapet Bifrost tar avstand fra enhver form for diskriminering på grunnlag av kjønn, herkomst eller seksuell legning. Vi ønsker å benytte oss av de gamle norrøne symboler og andre uttrykk for hedensk sed, slik at dette ikke lenger skal kunne knyttes til nazisters og nynazisters misbruk gjennom historien. https://www.bifrost.no/om-bifrost

Ingen Nasjonalsosialist
Ingen Nasjonalsosialist
Svar til  Kai
5 år siden

«Noen burde kjøre en kampanje mot Bifrosts bruk av norrøne symboler, fordi jeg som nasjonalist blir støtt av at mine meningsmotstandere benytter norrøne symboler.» Det er jo så jævlig biased at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Nå er det jo ikke Bifrost som vil bannlyse DNM sitt symbol, men det er jo ikke en ukjent sak at det sitter diverse «kulturelskere» i den organisasjonen, som helt sikkert blitt «krenket» av DNMs symbolikk.. Altså, alle meninger i det demokratiske spekteret er jo biased, og det er jo greit nok – men hvis vi ikke klarer å respektere hverandres meninger… Les mer »

Ola Nordmann
Ola Nordmann
Svar til  Ingen Nasjonalsosialist
5 år siden

Ingen Nasjonalsosialist: Hva har du med bifrost å gjøre, majoriteten av medlemmene føler nok at du ikke snakker for dem. Uansett, negere blir ikke nordmenn bare fordi dem har smakt på karsk… Røttene stikker alltid dypere enn det. Folkeslaget Nordmenn har rett til å leve videre uten internasjonale forpliktelser for selvdestruktiv utenlandsk import av fremmed raselige familier og individer.
-Må Tors Lyn treffe hver en folkesviker, vikingmiljøene må jo kunne si heil og sæl til det =)

Kvitulf
Kvitulf
Svar til  Kai
5 år siden

Ved å ta sånne standpunkter er man jo så politisk som det kan bli. Visste ikke at Bifrost var en politisk(PK) organisasjon.

Kai
Kai
Svar til  Kvitulf
5 år siden

Det er de. Klikker du deg inn på politisk plattform så ser du at de er for flerkultur. Men mitt poeng er at dersom …rasistisk senter og co klarer å presse frem et forbud mot tyr runen eller runer generelt så kommer de i konflikt med sine PK allierte i bifrost…som også bruker binderuner i logoen som til info er forbudt i Tyskland fordi det er «nazi». Så et eventuelt forbud vil også være et angrep på dem, noe som under normale omstendigheter burde føre til en motreaksjon.

Arne Karlsberg
Arne Karlsberg
Svar til  Ingen Nasjonalsosialist
5 år siden

Jeg vurderer i nøyaktig dette øyeblikk å kjøpe en haug med Nordfront-t-skjorter til å gå med hele tiden.

Tom
Tom
5 år siden

Dette er så patetisk at jeg kan ikke annet enn å le 🙂 Våre fiender på ytre venstre siden fremstår så svakelig og patetisk at jeg tviler på at engang normies tar de seriøst.

enmann
enmann
5 år siden

Disse skattefinansierte organisasjonene er jo i seg selv rasistiske, da det eneste formålet deres er å kjempe mot hvite folk.

trackback
5 år siden

[…] Anmelder Motstandsbevegelsen for «rasistisk symbolbruk» Antirasister anmelder nynazister for […]

Ola Nordmann
Ola Nordmann
5 år siden

En neger som vil forby våre runer?! Fy flate… snakk om ta seg til rette i andres hus… For en ekkel liten dritt.

Espen
Espen
5 år siden

Hva blir det neste? Har de ikke spyttet nok på vår historie, kulturarv og folk?

Hanne
Hanne
5 år siden

Når ble runer nazistisk?
Tror de som tror det har røyket noe de ikke har tålt. Herregud for en gjeng tåper.

Karine
Karine
5 år siden

Vikingmiljøene i Norge er oppgitt over at dere bruker norrøne symboler i nazi-propagandaen deres. Det finnes ikke ett eneste eksempel på at vikingene var rasister. Så jeg lurer veldig på hvorfor dere velger disse symbolene? Mangel på intelligens og forståelse kanskje?
Les og lær og ta til vettet før det er for sent:
https://bull-hansen.com/2016/03/09/still-no-place-for-racists-in-valhalla/

Hvor mange øyne har Odin?
Hvor mange øyne har Odin?
Svar til  Karine
5 år siden

@Karine: «Vikingmiljøene»? Folkene som kler seg ut og later som de er vikinger? De samme menneskene som spytter på den samme kulturarven ved å mene at «alle kan være vikinger»? Selv Bongo fra Kongo… En ting må du forstå er at Vikingene kjempet mot de judeo-kristne invadørene fra år 793 til år 1030 (stiklestad). På samme måte som DNM kjemper mot dagens invadører og folkefiender. Bull Hansen har vel aldri vært noen autoritet på i den Nordiske religionen. Forøvrig så vises dette veldig godt på hvordan hans tolkning av Valhall er: Dvs, som det kristne paradis. Samtidig tolker han MYTOLOGIEN… Les mer »

Blodorm
Blodorm
Svar til  Karine
5 år siden

«Det finnes ikke ett eneste eksempel på at vikingene var rasister.» Men så kom det ikke i vikingtiden millioner av ikke-europeiske innvandrere til Europa hvert eneste år slik det gjør idag heller. Det blir rett og slett teit å sammenligne dagens situasjon med en epoke som fant sted for tusen år siden.

Ola Nordmann
Ola Nordmann
Svar til  Karine
5 år siden

Karine: hvilken gruppe er du TalsMann(kvinne) for da? Hvilke grupper har kommet til deg og klaget? Hva måtte til for å vise at våres forfedre var «rasister»/rase realister i tidsperioden (vikingtiden) kriteriene evt. ikke var det? Hva mener du selv er treffpunktene til den Nordiske Motstandsbevelgens Ideologi og Tyr Runens betydning? Mener du Tyr runen symboliserer mangel på intelligens og forståelse for virkelighet?

Kvitulf
Kvitulf
Svar til  Karine
5 år siden

Du vet ikke en dritt om nordisk religion, Karine. Du vil ALDRI bli gjenfødt!

Johan
Johan
5 år siden

Ondskapen til disse Europas fiender er det eneste formidable med dem. Jeg er overbevist om at alle politiske grupper disse ikke liker, samme hvem de er, må gjøre det stikk motsatte av hva disse folkehaterne ønsker.

Alexander Nævdal
Alexander Nævdal
5 år siden

Kva med å forby kulturmarxisme? På den måten er det heller ingen som vil føle seg diskriminert av Futharken.

urban66
urban66
5 år siden

Det som særlig forbauser meg er at hvordan i hampen får afrikaneren moten fra å skulle forby et symbol fra vår kulturarv, at han kan være så frekk, uten blygsel, å fortelle nordmenn at noe fra deres, altså våres kultur, skal sensureres fordi at fremmedfolk finner dette støtende? Et slikt utspill, blant mange, føyer seg inn i rekken der fiender av Norge, etniske nordmenn og innbyggere med statsborgerskap, kan fremsette krav om sensur eller forbud av våre tradisjoner og kultur, og at disse veldig sjeldent møter motbør mot disse urimelige kravene. Den norske stat finansierer altså mennesker som har som… Les mer »