Hjem Nyheter Norden Antallet mannlige feminister minsker kraftig

Antallet mannlige feminister minsker kraftig

14

GLADSAK Ifølge en ny opinionsundersøkelse gjennomført i vårt naboland Sverige faller antallet mannlige feminister kraftig.

Mannlige feminister – en døende trend? Foto: Byggnads.
Mannlige feminister – en døende trend? Foto: Byggnads.

En ny meningsmåling utført av markedsanalysebyrået Sifo viser at andelen menn som kaller seg feminister i Sverige, har falt fra 40 prosent i 2014 til 28 prosent i dag.

Spesielt har nedgangen vært stor blant menn over 30 år, hvor den nesten er blitt halvert i løpet av de siste fire årene.

Ifølge den svenske feministen Nina Åkestam er en mulig forklaring at feminisme oppfattes av mange som mer ekskluderende enn tidligere. En annen mulig årsak er forrige års Metoo-kampanje, hvor flere mannlige feminister ble avslørt for å være seksuelle overgripere.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
14 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Einar O
Einar O
2 år siden

«…hvor flere mannlige feminister ble avslørt for å være seksuelle overgripere.» Så, med andre ord kan vi si at det er «playere» som bare har spilt med på dette feminist sirkuset, for å komme ned i buksene på sinnssyke kvinnfolk?

Asgaut
Asgaut
Svar til  Einar O
2 år siden

Metoo-kampanjen avslørte vel først og fremst enkelte menn med makt som seksuelle overgripere og trakasserende.

Interessant dersom Einar O mener at kvinnene som varslet om Trond Giske, som i sin tur førte til hans fall i Ap, er «sinnsyke kvinnfolk».

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
Svar til  Asgaut
2 år siden

Limbeck är tillbaka.
Vårt favorittroll.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
Svar til  Asgaut
2 år siden

Limbeck/Asgaut er bare trist fordi han ikke får være med å steine Asia Bibi til døde sammen med de moderate muslimvennene sine. Limbeck/Asgaut hadde sikkert bestilt biletter til Pakistan og greier.

Dakkar Limbeck/Asgaut.???

Asgaut
Asgaut
Svar til  Anonymsurfer
2 år siden

Utveksling av ulike argument og meningsbrytning kan være bra og lærerikt. Innlegget til Anonymsurfer kan vel i beste fall sies å ha lite med saken vi nettopp hadde startet å diskutere og gjøre. Sånn sett må vel heller innlegget ses på som en avsporing fra opprinnelig tema.

Harald
Harald
Svar til  Asgaut
2 år siden

Synes denne Metoo-kampanjen ble noe vel overdreven og fake, samt at den attpåtil skygget for den langt ærligere #AndMeToo kampanjen hvor Trine Skei Grande ble avslørt å ha lurt med seg en liten gutt ut på engen.
Metoo kampanjen begynte jo med at hollywood-jøder ble avslørt som slibrige voldtektsmenn. Etter det ble det satt fart i kampanjen med en masse tull, mest sannsynlig for å tåkelegge at det var så mange hollywood-jøder.

Asgaut
Asgaut
Svar til  Harald
2 år siden

Du glemmer å fortelle hvor gammel den lille gutten var da han hadde sex med Grande.

Mener du at metoo-saken som førte til at Aps nestleder og kronprins måtte trekke seg ble satt i gang for å tåkelegge at det var så mange Hollywood-jøder involvert i denne kampanjen?

Asgaut
Asgaut
Svar til  Tommy Nyberg
2 år siden

Kjære Tommy. Jeg skal forsøke å ikke si så mye mer om dette, men klarer ikke holde meg når Harald kaller vedkommende «liten gutt». Han var da vitterlig 17 år og over seksuelle lavalder. Så kan det helt klart diskuteres hvorvidt var et ujevnt maktforhold i den relasjonen, det var det mest sannsynlig.

Ser du ikke at jeg har et poeng…..

Aksel Svendsen
Aksel Svendsen
Svar til  Asgaut
2 år siden

Jeg ser at du har ett poeng. Men ikke dummere enn å kalle asylsøkere som utgir seg for å være 16-17 år for asylbarn

Steinar
Steinar
Svar til  Asgaut
2 år siden

Hadde det vært en mann rund 50-årene som hadde klart å lure med seg ei beruset jente på 16-17 år ut på enga, så tror jeg reaksjonene hadde vært noe annerledes hva?

Johan G
Johan G
Svar til  Asgaut
2 år siden

Det stemmer Asgaut. Meetoo-kampanjen avslørte først og fremst enkelte menn med makt som seksuelle overgripere, men gikk fra dette til å blåse opp den minste lille ting, og ikke minst falske påstander, hvilket igjen dessverre hang ut individer som ikke fortjente å få hele sin karriere ødelagt. Som følge av dette mistet kampanjen sin troverdighet.

Videre så må man heller ikke glemme at det er mange kvinner også som utnytter sin posisjon til å utnytte personer seksuelt. Dette er altså ikke kun noe unikt for menn i maktposisjoner.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
2 år siden

1,8 av feministene på bildet over har med andre ord tatt The Golden Ones Glorious pill og pumper jern In the Tempel of Iron.

s.hugen
s.hugen
2 år siden

Feminisme = jordens død. Sett kvinnene tilbake der de hører hjemme. Historisk sett har alltid feminisering ført til nasjoners undergang, bare å lese litt historie så finner man fort svaret.