Hjem Nyheter Europa Antallet nasjonalsosialister i den tyske hæren har blitt mangedoblet

Antallet nasjonalsosialister i den tyske hæren har blitt mangedoblet

TYSKLAND Den tyske etterretningstjenesten identifiserte ytterligere 477 nasjonalsosialister i den tyske hæren i fjor. Det er en trend som bare ser ut til å øke i Tyskland.

Illustrasjonsbilde. Foto: Bundeswehr/ S. Wilke.

De siste årene har et økende antall nasjonalsosialister i den tyske hæren blitt hengt ut av media. Nå kunngjør en av Tysklands etterretningstjenester at flere og flere av disse blir identifisert innen hæren og politimyndigheten.

I 2020 ble det registrert 477 personer som antas å være knyttet til nasjonalsosialistiske grupper i landet. Dette sier militærkommisjonær Eva Högl til Forbundsdagen.

Det at etterretningstjenesten har kunnet tankeregistrere så mange dissidenter, mener Högl, er et bevis på at hæren trenger mer  «trening, sanksjoner og forebyggende arbeid». Kampen mot dissens er en pågående prosess for hele samfunnet, uttrykker hun videre.

Samtidig mener Högl at det var en god innsats fra etterretningstjenesten, for ifølge henne er det viktig å «bekjempe» meninger hun selv anser som “ekstreme”.

Skandalene har etterfulgt hverandre gjennom årene da plakater fra Det tredje riket ble funnet i hærens brakke, da soldater hilste forbudte hilsener, og så videre. I fjor valgte den tyske forbundskansleren Angela Merkel å legge ned KSK, en elitemilitærenhet da det ble oppdaget at noen av medlemmene hadde gjort seg skyldige i tankekriminalitet.