Hjem Nyheter Norden Anti-hvit arkeolog: Vikingidentitet er «skremmende»

Anti-hvit arkeolog: Vikingidentitet er «skremmende»

5

ANTI-HVITHET Å identifisere seg som viking er skremmende og risikerer å føre til at man stormer kongressbygningen. Dette sier arkeologen Anna Källén, som også hevder at vikingene ikke tilhørte en spesiell etnisk gruppe.

Radioprogrammet Dagens Vetenskapsradion Forskarliv i Sveriges Radio P1 fikk besøk av Anna Källén som er dosent i arkeologi med innretning mot såkalte kritiske kulturarvstudier ved Stockholm universitet. Bakgrunnen er at Källén sammen med idéhistorikeren Daniel Strand publiserte artikkelen «I am a Viking!» hvor de intervjuer 14 personer fra USA, Storbritannia og Sverige som har vært aktive i diskusjonsforum på slektsforskningssider.

Å identifisere seg som viking er «problematisk» mener Källén når hun besøker Vetenskapsradion for å diskutere studien av personer som har bevist en vikingtilknytning med hjelp av DNA-tester. Det er spesielt problematisk ettersom det handler om hvite personer som identifiserer seg med andre hvite personer som man anser har positive egenskaper.

– Vikinger har aldri vært en etnisk gruppe eller sånn, men det har vært mennesker som har levd i Skandinavia og beveget på seg en del på 1000-tallet. Det har vært kjempeinteressant å se hvordan man aktiverer en masse forestillinger om vikingen som sterk, voldelig, gründer, eventyrlig, mannlig og stor og blond og slikt. Og hvit, ikke minst, sier Källén.

Källén mener videre at disse oppfatningene ikke har med virkeligheten å gjøre, men om forestillinger som ble spredt i Skandinavia på 1800-tallet for å virke nasjonsbyggende og for kommersielle interesser.

Foruten at etniske svensker ikke har noen spesiell genetisk kobling til vikingene og at oppfatningen om vikingene er konstruert og bygger på «forestillinger», er det ifølge Källén dessuten farlig og «litt skremmende» å identifisere seg med dem. I hvert fall om man er hvit.

– Det blir liksom ikke gøy om man tar med seg det her, denne oppfatningen om hvem man er, at man er voldelig og har denne bakgrunnen og deretter for eksempel stormer kongressbygningen på bakgrunn av sin hvite identitet. Da får det plutselig litt andre konsekvenser.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arier
Arier
1 år siden

Hahahaha man må bare le av den perverse antihvite retorikken. Det å benekte at vikingene var hvite er så dumt at man ikke engang kan respondere på noe så bak mål.
Akademiet har i dag gjennomsnittlig kunskap og iq like høy som en ape som bare gjengir løgner, absurditeter og overgår hverandre i kulturmarxistisk vås for å krype for (((bakmennene))) for å få oppmerksomhet og en raskere kariere da alle må overgå hverandre i venstreekstremisme for å styrke sine posisjoner. Et radikaliserende ekkokammer uten like.

Harald Feide
Harald Feide
1 år siden

Uansett hva det er, kommer de til å fortsette å endeløst angripe vår historie. De innser at vi europeere har alle grunner til å se opp til våre forfedre, så de føler de må bruke ethvert grep for å lyve og spinne på vår historie. Om alle europeere hadde hatt den samme viljestyrken og mentaliteten som vikingene, hadde vi ikke hatt de problemene vi har i dag. Hvis jødene kan feire purim og lovprise toraen, skal jeg til enden av livet være stolt av å være etterkommer av vikingene!

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Ikke en etnisk gruppe? Er det rart man ikke kan stole på slike folk og forskere i dag, de er styrt av politikk og agenda, og helt bevisst over det selv så lyver de. Vikingene var hvite, ingen tvil over det, og det er jo helt absurd at vi nå har kommet så langt i hjernevasken av samfunnet at det nå i det hele tatt stilles spørsmål ved det. At det har flyttet en rasefremmed til Skandinavia gjør ikke vedkomne til en etnisk skandinaver, kun borger på papiret. Dette er å undergrave vår identitet og del av dagens fiendtlige politikk… Les mer »

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Mon tro hva disse kulturmarxistiske vikinglag rundt forbi tenker om dette? De er vel så hjernevasket selv at de bare føyer seg og til slutt blir spist opp av dette tankegods. En ting er ihvertfall sikkert og det er at fortidens vikinger aldri hadde tillatt fremmed invasjon, hån og undergraving av vår identitet, historie, religion og kultur. De hadde sett på dagens teaterfremvisning og utkledde Marxister som en indre fiende, lydige hunder for fremmed makt.

Moderne kjetter
Moderne kjetter
1 år siden

Som om en ekte viking ville løftet en finger for jødemarionetten Donald Trump. Den tilbakestående plastikkvikingen i «QAnon» som preget førstesidene tidligere i år blir – som spådd – brukt til å latterliggjøre og delegitimere en særs viktig identitet i folket vårt.