Hjem Nasjonal kamp «Anti-Pride»-uke i Stockholm

«Anti-Pride»-uke i Stockholm

KAMP: I slutten av juli gikk homofestivalen Stockholm pride av stabelen. Aktivister fra Motstandsbevegelsen dro ut i gatene for å spre organisasjonens budskap, samt gjennomføre en rekke mot-aksjoner.

antipride_ny

Stockholm pride arrangeres årlig i slutten av juli og er en festival for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. På årets program stod blant annet et arrangement spesielt myntet på barn, kalt «Pride kids».

Til Pride kids oppfordret arrangørene voksne å ta med sine barn «mellom 0 og 10» år for å titte og lese i «skeive» bildebøker. Samme dag som Pride kids ble det også arrangert kurs i «fisting» og pisking, samt VM i «dildokubb». Se hele programmet for den aktuelle dagen HER.

Aktivisme og mot-aksjoner
Torsdag den 31. juli dro aktivister fra Motstandsbevegelsen til Stockholm sentrum for å spre organisasjonens budskap, samt gjennomføre en rekke mot-aksjoner til årets mye omtalte homofestival.

Aktivistene samlet seg på formiddagen for å så begi seg ut i Stockholms gater for å blant annet spre konfetti-propaganda, samt beslaglegge og brenne såkalte homoflagg som i løpet av uken hadde skjendet byens flaggstenger.

Pride-460x258_ny

Da gruppen ankom Östermalm oppdaget man folkeforræderen Mona Sahlin som var i ferd med å vie homofile par, noe aktivistene høylydt uttrykte sin misnøye over.

Politi, samt sikkerhetspoliti, var tilstede og ble umiddelbart aggressive. Aktivistene ble gitt valget om å enten frivillig dra fra stedet, eller bli bortkjørt av politiet. Etter litt krangling og knuffing, bestemte aktivistene seg for å frivillig dra fra stedet. En stor mengde konfetti ble kastet utover folkemengdene som hadde samlet seg på området.

pride2-460x258_ny

Neste dag dro aktivistene atter igjen ut i Stockholms gater. Denne gangen for å spre budskapet om at kjernefamilien må og skal bevares. Taler ble holdt på Hötorget og Stureplan, samtidig som konfetti-propaganda ble kastet ut over Stockholms gater.

Som avslutning dro aktivistene til Slussen hvor en siste branntale ble holdt, samtidig som grønne røykgranater ble utløst og store mengder konfetti ble kastet utover plassen.

pride3-460x258_ny