Hjem Nyheter Antifascist dømt for terrorplanlegging

Antifascist dømt for terrorplanlegging

USA Antifascisten Ellen Brennan ble dømt til ett års fengsel for å ha planlagt sabotasje og terrorhandling på en jernbane.

Foto: Amerikansk politi/Privat.
Antifascisten Ellen Brennan dømmes for terrorplaner mot togspor.

Det var på høsten i fjor at to kvinneskikkelser ble fanget opp av et viltkamera ved jernbanen utenfor byen Bellingham i den amerikanske vestlige staten Washington. Bildene viste hvordan de plasserte noe på togsporet, og politiet ble varslet.

Det viste seg senere å være en form for en oppkobling som forstyrret togenes sikkerhetsanordninger. Lignende sabotasje har tidligere ført til at tog har avsporet.

Politiet traff på de to kvinnene Samantha Frances Brooks og Ellen Brennan i området, og pågrep dem mistenkt for ulovlig inntrenging. Begge kvinnene var venstreekstremister. Politiet beslagla også Brennans veske, som inneholdt plasthansker, kobbertråd og et bor.

«Protestaktion»

Under etterforskningen fremkommer det at jernbanesabotasjen var tenkt som en protest mot at det skulle bygges et gassrør gjennom «land tilhørende den amerikanske urbefolkningen».

Sabotasjeoppkoblingen ble plassert på jernbanen rett før et godstog tanket med råolje skulle passere forbi. Sabotasjen ble derimot oppdaget en stund før toget ankom stedet og politiet kunne fjerne anretningen.

I begynnelsen av 2020 tok den anarkistiske nettsiden itsgoingdown.org på seg ugjerningen og hevdet at det var en «solidaritetsaksjon for den amerikanske urbefolkningen».

Fengselstraff

Brennan ble nylig dømt til ett år og én dag fengsel for hærverk av togsporet, samt 100 timer samfunnstjeneste under føderal bevoktning.

Ifølge sin LinkedIn-side, som har blitt slettet, var Brennan arrangør innenfor Demokratene og identifiserte seg kjønnsmessig som en «ikke-bineær».