Hjem Nyheter Antifascisten George Bush Jr. hyller immigrasjon i ny bok.

Antifascisten George Bush Jr. hyller immigrasjon i ny bok.

7

UTENRIKS Imperialisten, kolonialisten, kapitalisten og folkemorderen George W. Bush Jr, tidligere president i USA, lanserer nå sitt eget bokprosjekt parallelt med en portrettutstilling med malerier han selv har malt av immigranter. Temaet for prosjektene er noe som står den tidligere presidentens hjerte nær: immigrasjon og fokus på det Bush selv mener er det positive bidraget immigranter står for.

Foto: Crown via AP, venstre, AP høyre.

George Walker Bush satt som president i USA i perioden 2001 til 2009, og ble mest kjent for invasjonen av Afghanistan i 2001 og Irak i 2003, for å ha etablert betegnelsen «Axis of Terror» og for å ha utmeislet doktrinen om pre-emptive angrep (som er selve raison de etre for Antifa, i følge de selv. Fienden må angripes før den angriper oss, og «fienden» er til enhver tid definert av oss; i realiteten fiender av Systemet, den hegemoniske makten til den styrende gruppen eller i eksempelet USA: fiender av Imperiet).

Foto: David Hume Kennerly + Getty Images

Etter at Israel var ferdig med Bush og de hadde kommet så langt de kunne med ham, har den tidligere presidenten ligget forholdsvis lavt. Bare med ujevne mellomrom har han vært å se offentlig, og da som oftest i forbindelse med større nasjonale seremonier og i kraft av sin tidligere gjerning. En kuriosa som imidlertid har vært lagt merke til er et gryende vennskap med familien Obama, og da særskilt til Michelle. Ellers har han dyrket sin store hobby, som er maling. I tillegg har han nå altså skrevet bok.  “Out Of Many, One: Portraits of America’s Immigrants”, er en samling av essayer som beskriver livet og reisen til 43 immigranter, sammen med portrettene deres malt av Bush selv. Han skriver selv i boken om beveggrunnene for prosjektet: «mitt håp er at boken vil hjelpe oss til å fokusere vår kollektive oppmerksomhet på de positive bidragene som immigranter har utgjort i vårt land.»

Bush fikk som president implementert det statlige programmet «Midlertidig gjestearbeider» som gjorde at 12 millioner ulovlige immigranter i USA fikk rett til å jobbe, han støttet Comprehensive Immigration Reform Act of 2007 som tok sikte på å avskaffe betegnelsen «ulovlig immigrant» og i stedet jobbe for at de skulle oppnå statsborgerskap, og i det hele argumenterte Bush med at uten en form for endring av status ville immigranter bli utsatt for fattigdom og utnyttelse, og det gjorde at arbeidsgivere som var i behov for arbeidskraft fra innvandrere ble kriminalisert («til å fylle jobber som amerikanerne selv ikke vil utføre»).

Bush kommer for øvrig til å donere deler av inntektene fra salget av boken til organisasjoner som hjelper innvandrere til å nå det de har utsett som sine nye hjemland.

Les også:
Toppdemokrat erkjenner: «Vi visste at det ikke fantes masseødeleggelsesvåpen i Irak»
Gulfkrigen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tom
Tom
1 år siden

Få mennesker vekker så mye hat i meg som George Bush Jr.
En av de største raseforrædere vi har sett så langt. En av jødenes absolutt største medhjelpere i kampen for et stor-Israel! Når denne mannen gikk til krig mot Afghanistan og Irak satte han også igang en enorm masseinnvandring til vesten og utallige hvite liv har godt tapt som følge av disse krigene.
Og sykt nok finnes det mange mennesker som kaller seg nasjonalister som støtter dette svinet!

A.Fjell
A.Fjell
1 år siden

» Imperialisten, kolonialisten, kapitalisten og folkemorderen George W. Bush Jr, tidligere president i USA»

JA,JA,JA. Men «Antifascisten George Bush Jr.»??? Der falt jeg av. Hadde du skrevet «Fascisten George Bush Jr.» hadde overskriften vært helt riktig. Kan ikke komme på noe større levende fascist-svin enn den djevelen.

Tom
Tom
Svar til  A.Fjell
1 år siden

kapitalist, imperialist, sionist: JA!
Facist: NEI!

A. Fjell
A. Fjell
Svar til  Tom
1 år siden

Men så god til å argumentere for dine bastante meninger, er du visst ikke, Tommy?

Gjallarhorn
Gjallarhorn
Svar til  A. Fjell
1 år siden

Hvor står det Tommy? Jeg leser Tom. Men det er kanskje det samme for deg det også?

H.L
H.L
Svar til  A.Fjell
1 år siden

Bland ikke fascisme med sionisme. Og bruk ikke ordet fascisme som et skjellsord bare fordi det er blitt slik i media. Bruk ordene riktig og plasser de riktig.

Kim Larsen
Kim Larsen
1 år siden

Bush fortjener og bli stilt for retten i Haag!

Under han ble millioner av mennesker drept og drevet på flukt.