Hjem Nyheter Norge Antifascister demonstrerte mot nettavis 1. mai

Antifascister demonstrerte mot nettavis 1. mai

HUMOR Antifascister i Haugesund benyttet 1. mai til å demonstrere mot presse- og ytringsfriheten ved å kreve forbud av vår svenske søsterside Nordfront.

Rødingpakk i Haugesund. Foto: hnytt.no.
Rødingpakk i Haugesund. Foto: hnytt.no.

Mens nasjonalsosialistene i Den nordiske motstandsbevegelsen benyttet 1. mai til å demonstrere for nordiske arbeideres rettigheter demonstrerte antifascister i Haugesund som rødingpakk alltid gjør: mot ytringsfrihet, mot pressefrihet og mot organisasjonsfrihet. Under parolen «Forby Nordfront!» krevde 17 år gamle Jonas Sundal og Antifascistene i Haugesund at Motstandsbevegelsens svenske nettavis forbys.

Sundal mener at den svenske nettavisen er en terrororganisasjon og trussel mot arbeidernes frihet:

– Nordfront er en nazistisk terrororganiasjon som forsøker å etablere seg i Haugesund, sier Sundal til Haugesunds Avis.

– For å hindre mer terror og for å hindre at nazistene får mer makt i samfunnet går vi her i dag, fortsetter han.

Jonas Sundal demonstrerer mot ytringsfriheten. Skjermdump fra h-avis.no.
Jonas Sundal demonstrerer mot ytringsfriheten. Skjermdump fra h-avis.no.

Hva Sundal mener er terror som nettavisen har utført er uvisst, men det antas at hverken han eller det andre rødingpakket har forstått at organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen og dens publikasjoner ikke er samme sak – eller har fått med seg at Motstandsbevegelsen i Norge for noen år siden erstattet den tidligere nettsiden Nordfront.net med Frihetskamp.

Motstandsbevegelsens arbeidspolitikk kan leses i sin helhet i Vår vei – punkt 7, som avsluttes med «Arbeidernes rettigheter skal være omfattende.» Det er ikke usannsynlig at rødingene faktisk demonstrerte for å fortsette å kunne utnytte velferdssystemet for å unngå arbeid, noe som Motstandsbevegelsens politikk vil å få en slutt på.

Frihetskamp har ikke kommet i kontakt med Jonas Sundal eller Antifascistene i Haugesund for en kommentar.