Hjem Nyheter Antifascister terroriserer Atlanta – politi skutt og antifascist drept

Antifascister terroriserer Atlanta – politi skutt og antifascist drept

VENSTREEKSTREMISME En politibetjent i Atlanta ble nylig skutt i et skogområde okkupert av venstreekstremister som i flere måneder har forskanset seg og protestert mot bygging av et treningsanlegg for politiet. Gjerningsmannen ble skutt av politikollegaer og et venstreekstremt «raseri» har brutt ut i byen Atlanta i helgen.

Bilde av venstreekstremister setter opp forskansninger i skogsområdet. Foto: Skjermbilde Youtube /AJ+

En gruppe venstreekstremister og Antifa-tilhengere har forskanset seg i et skogsområde i utkanten av den amerikanske byen Atlanta. Antifascistene har over flere måneder protestert mot at det hugges ned trær og mot at det skal bygges et treningsanlegg for politiet der, og mener et slikt anlegg «vil føre til at Georgia blir en militarisert politistat». De har okkupert området og satt opp blant annet plattformer i trærne og etablert en forsøplet forskansningsleir med barrierer.

Den venstreekstreme protestaksjonen har eskalert til nedbrenning av private bolighus og biler nærliggende til skogsområdet, samt at brannmenn og politi har blitt angrepet med steiner, brannbomber og skytevåpen. Fem venstreekstremister ble for en måned siden arrestert i området og tiltalt for terrorhandlinger i forbindelse med den utagerende protestaksjonen. Under en delvis nedriving av venstreekstremistenes forskansningsleir fant politiet blant annet eksplosiver, hjemmelagde bomber, brennende vesker og veibluss, ifølge nyhetsmediet Daily Mail.

Onsdag denne uken ble en politibetjent i Georgia State Patrol skutt av en av de protesterende venstreekstremistene da han var i ferd med å ta ned barrierer i skogområdet som antifascistene hadde forskanset seg i. Betjenten ble så fraktet til akutten og skal ifølge Daily Mail være i stabil tilstand. Den 26-årige venstreekstremisten Manuel Esteban Paez Teran som skjøt betjenten med en 9mm Smith & Wesson M&P9 pistol, ble gjensidig beskutt av mere treffsikre politibetjenter under hendelsen og døde på stedet.

Fredag natt manet venstreekstremister og Antifa-tilhengere i Atlanta opp til «en natt med raseri» som hevnaksjon over den døde 26-årige pistolskytteren. Opprøret har vedvart hele helgen; en politibil ble satt i brann og bygningen som huser organisasjonen The Atlanta Police Foundation ble skadet lørdag kveld. Hittil har seks personer blitt arrestert, ifølge Fox News.