Hjem Nyheter «Antifascistisk» avis legges ned etter voldtektsanklager mot redaktør

«Antifascistisk» avis legges ned etter voldtektsanklager mot redaktør

1

USA På nettsiden National Justice forteller Eric Striker at den «antifascistiske» avisen Commune Magazine legges ned, etter at en fremtredende redaktør og anarkistleder har blitt anklaget for voldtekt av en kvinnelig kollega.

Shyam P. Khanna

Commune Magazine, en «antifascistisk» avis med et prangende ytre og en ambisjon om å gi et profesjonelt inntrykk, har i sin publiseringsvirksomhet strevd etter å lede anarkistbevegelsen i en mer intellektuell retning. I går kunngjorde avisens ledelse dog at de legger ned virksomheten og betaler tilbake samtlige abonnenter.

Den utløsende faktoren for denne beslutningen var ifølge National Justice anklager mot en først ikke navngitt redaktør om at han skal ha voldtatt en annen venstreaktivist. En kilde godt innsatt i hendelsesforløpet har nå bekreftet for National Justice at den voldtektsanklagede er Shyam P. Khanna, en 31-årig anarkistleder basert i New York-bydelen Brookyn.

Ifølge et innlegg på Medium postet av Jessica «Leila» Raven har Khanna først forgrepet seg seksuelt på henne og deretter gjennomført en fullbyrdet voldtekt. Raven skal deretter ha konfrontert ham, krevd en unnskyldning og oppfordret ham til å lese fire feministiske essays. Etter å ha godtatt dette kravet, skal Khanna ha voldtatt henne igjen, ifølge Raven.

I et annet innlegg, datert den syvende mai, gjentar Raven anklagene og innleder nå en langvarig kampanje for å få Khanna utestengt fra avisens redaksjon.

Khanna viser seg å være dypt involvert i New Yorks «antifa»-scene. På sosiale medier har han med sin nå slettede konto @dollarpizza1 blitt sett regelmessig interagere med så vel Jamie Peck fra podkasten Antifada som Dough Henwood, en velstående antihvit sodomitt som foruten sodomi også har blitt anklaget for seksuelle overgrep.

Mens Commune Magazine har blitt lagt ned, synes det som om to av dets redaktører, som er blitt anklaget for å forsvare Khanna, Joshua Clover ved University of California og Jasper Berns ved Berkeley, sikter på å fortsette sitt prosjekt om anarkistisk poesi med det likelydende navnet Commune Editions – på tross av alle krav som er stilt om at også det skal legges ned.

1
Delta i debatten

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
N.S Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
N.S
N.S

Oi, hvilken overraskelse.