Hjem Nyheter Antifascistisk nettverk påtar seg ansvaret for bombeattentatet mot Golden Dawns kontor

Antifascistisk nettverk påtar seg ansvaret for bombeattentatet mot Golden Dawns kontor

TERRORISME Den av politiet ukjente gruppen Antifascistisk front tar nå på seg ansvaret for tirsdagens bombeangrep mot Golden Dawn.

Tidligere denne uken skrev Nordfront.se om en mindre bombe som detonerte i Golden Dawns kontor. Ifølge Russia Today var det snakk om en hjemmelaget bombe, og man oppgir at ingen ble skadet i eksplosjonen. Eksplosjonen forårsaket dog betydelige skader på partiets kontor og på andre nærliggende butikker i samme bygning.

Nå har en antifascistisk gruppe, Antifascistisk front, påtatt seg ansvaret for bombeattentatet. Gruppen oppgir at de er en del av den uformelle anarkistføderasjonen (FAI) som er kjent for lignende attentat. Forrige året ble en kjernefysisk ingeniør skadeskutt i Italia og i september i år tok en FAI-gruppe på seg ansvaret for å ha drept tre politimenn i Mexico.

Antifascistisk front skrev følgende i en uttalelse på lørdag:

«Vi bestemte oss for å angripe Golden Dawns kontor ettersom vi anser at man må slå fascistene først, før de slår deg».

Det faktum at eksplosjonen har medført at også andre mennesker har havnet i faresonen kommenterer gruppen med at deres mål var utelukkende Golden Dawns kontor. Man legger dog til at man er bevisst over at «de som tolererer å dele lokaler med fascistene» også har fått skader på sine butikker. «La oss derfor begjære kompensasjon fra deres feige nynazistiske naboer».

Uttalelsen fortsetter videre om situasjonen i Hellas og om trusselen fra Golden Dawn, som av gruppen oppfattes som en del av systemet. I uttalelsen angriper man også Golden Dawns velgere: «Denne mengde velgere er ikke nynazister, men det betyr ikke at de er uskyldige. De utgjør bare ormens hale».

Uttalelsen ble publisert på nettverkssiden i Indymedia og kan leses på gresk HER.