Hjem Nyheter Norden Antinordiske SAS går tilbake med tre milliarder

Antinordiske SAS går tilbake med tre milliarder

7

ØKONOMI Flyselskapet SAS – som i februar publiserte en antinordisk reklamefilm hvor man blant annet lar en afrikaner hevde at han har vikingforfedre – går nå tilbake med tre milliarder på grunn av koronapandemien.

Foto: SAS.

I løpet av det fjerde kvartalet i år har SAS et tap på 3 155 millioner kroner, hvilket kan sammenliknes med samme periode i fjor da samme foretak gjorde en inntjening på 1 271 millioner kroner, skriver Expressen.

Årsaken er at etterspørselen etter flyreiser har minket på grunn av koronapandemien.

«I løpet av sommersesongen merket man en viss gjeninnhenting av etterspørselen, men da antallet observerte tilfeller av Covid-19 igjen økte i Europa og Nord-Amerika i september og oktober, gjorde de nye reiserestriksjonene at den positive trenden snudde», skriver direktør Rickard Gustafson i en rapport.

Omsetningen, som i fjor var 13 929 millioner kroner, er i år i løpet av samme periode 3 146 millioner kroner.

SAS vil ikke gjøre noen prognose for fremtiden, men tror at man er tilbake på normale nivåer igjen i 2022.

I februar publiserte SAS en spesielt kontroversiell reklamefilm med budskapet at det egentlig ikke finnes noe som er skandinavisk, og som fikk mange til å love å boikotte det antinordiske flyselskapet.

Som filmens høydepunkt lot man en svart afrikaner håne alle skandinaver med ordene «vi er ikke et dugg bedre en våre forfedre, vikingene».

Les også:
SAS publiserer klippet versjon av sin antinordiske hatfilm
FILM: Anti-skandinavisk reklamefilm slår tilbake på SAS

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Espen
Espen
1 år siden

De fikk vel en krisepakke også. Anti-hvite selskaper som det får hjelp av staten, mens andre må legge ned som følge av koronahysteriet de har satt i gang.

Kim Andreassen
Kim Andreassen
1 år siden

Håper de går konkurs en dag. Skal man fly så velg noe annet enn SAS.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

What goes around comes around. Kan ikke si jeg har større sympati med SAS men de vil nok greie seg, siden staten er deleier. De PK-annonsene er egentlig merkelige greier; selskaper tjener ikke på det tror jeg. Det samme gjelder norske/nordiske klesbutikker som bruker negre som modeller; hvor lurt er det? Zalando er ett eksempel, Stormberg og Sportamore andre. Det får iallfall meg til IKKE å handle der, selv med gode produkter og lave priser.

N.S
N.S
1 år siden

Boikott SAS.

Steinar
Steinar
1 år siden

Sjarmerende kar han på bildet.

Moderne kjetter
Moderne kjetter
Svar til  Steinar
1 år siden

«Our Viking ancestors». Haha, sinnsykt. Man skulle nesten tro at SAS bevisst forsøker å vekke opp nordboeren gjennom omvendt psykologi.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Det må være årets mest irriterende bilde 🙂 Haha