Hjem Nyheter Norden Antinordiske SAS går tilbake med tre milliarder

Antinordiske SAS går tilbake med tre milliarder

ØKONOMI Flyselskapet SAS – som i februar publiserte en antinordisk reklamefilm hvor man blant annet lar en afrikaner hevde at han har vikingforfedre – går nå tilbake med tre milliarder på grunn av koronapandemien.

Foto: SAS.

I løpet av det fjerde kvartalet i år har SAS et tap på 3 155 millioner kroner, hvilket kan sammenliknes med samme periode i fjor da samme foretak gjorde en inntjening på 1 271 millioner kroner, skriver Expressen.

Årsaken er at etterspørselen etter flyreiser har minket på grunn av koronapandemien.

«I løpet av sommersesongen merket man en viss gjeninnhenting av etterspørselen, men da antallet observerte tilfeller av Covid-19 igjen økte i Europa og Nord-Amerika i september og oktober, gjorde de nye reiserestriksjonene at den positive trenden snudde», skriver direktør Rickard Gustafson i en rapport.

Omsetningen, som i fjor var 13 929 millioner kroner, er i år i løpet av samme periode 3 146 millioner kroner.

SAS vil ikke gjøre noen prognose for fremtiden, men tror at man er tilbake på normale nivåer igjen i 2022.

I februar publiserte SAS en spesielt kontroversiell reklamefilm med budskapet at det egentlig ikke finnes noe som er skandinavisk, og som fikk mange til å love å boikotte det antinordiske flyselskapet.

Som filmens høydepunkt lot man en svart afrikaner håne alle skandinaver med ordene «vi er ikke et dugg bedre en våre forfedre, vikingene».

Les også:
SAS publiserer klippet versjon av sin antinordiske hatfilm
FILM: Anti-skandinavisk reklamefilm slår tilbake på SAS