Hjem Nyheter Norge Antipedofil aksjonsgruppe etablert i Norge

Antipedofil aksjonsgruppe etablert i Norge

FLEKKEFJORD En nyoppstartet pedofiljegergruppe viser sin første fangst: En 41 år gammel mann trodde at han skulle møte en 15 år gammel gutt for å ha oralsex.

Skjermbilde: X

Da den 41 år gamle pedofile lagerarbeideren fra Flekkefjord kom frem til møtestedet hvor han skulle plukke opp en 15-åring for å utføre oralsex på ham, ventet i stedet aksjonister fra en nyoppstartet gruppe som kaller seg Pedo Hunting Norway. Mannen fikk tilsnakk, og fikk skrevet «PHN24» med tusj i pannen. Film fra konfrontasjonen er lagt ut på X. Hvordan saken er blitt fulgt opp videre er foreløpig ukjent.

Mannen har tidligere vært omtalt i media i forbindelse med at han og en av hans partnere var de første til å inngå homoekteskap i Flekkefjord.

Å avtale sextreff med barn under 16 år er ulovlig etter straffeloven § 306, og straffes med opp til 1 års fengsel. Tilsvarende aksjonsgrupper er tidligere etablert i Sverige og Finland, hvor man går betydelig hardere til verks enn hva andre pedofiljegere gjør for å forsikre seg om at de pedofile forstår alvoret. Gruppen Pedo Hunting Sweden kaller seg for en «hardcore» versjon av Dumpen, og mener at pedofile ikke bør finnes overhodet. Dumpen har på sin side tatt avstand fra Pedo Hunting Swedens metoder. Sju medlemmer av Pedo Hunting Sweden ble i mars dømt til fengselsstraff etter å ha utøvet grov vold mot en mistenkt pedofil på hans hjemsted, som selv benekter å ha befatning med meldingene han er mistenkt for å ha skrevet til en fiktiv mindreårig jente.

Borgerinitativer som går ut på å gå undercover på digitale arenaer der pedofile kontakter barn er blitt populære som følge av programsegmentet «To catch a predator» på det amerikanske nyhetsmagasinet Dateline NBC, med Chris Hansen som programvert, og har bidratt til mange pågripelser omkring i verden. Enkelte pedofiljegere er dog blitt kritisert for dårlig bevisførsel og manglende rettssikkerhet for de anklagede. En representant fra det amerikanske National Center for Missing and Exploited Children mener at deres handlinger ikke avskrekker, men kun fører til at pedofile utvikler nye metoder for å skjule sin identitet.