Hjem Nyheter Norden Antirasist arrestert for drapsforsøk på ung jente

Antirasist arrestert for drapsforsøk på ung jente

3

SVERIGE Tirsdag morgen ble en ung jente knivstukket på et industriområde i svenske Skellefteå. På torsdag ble den antirasistiske bedriftseieren Jesper Blylod arrestert mistenkt for drapsforsøk.

Antirasisten Jesper Blylod er mistenkt for drapsforsøk.

Det var like etter klokken 9 om morgenen som alarmen kom om at en ung jente hadde blitt angrepet med et skarpt objekt i en butikk på et industriområde i Skellefteå. Ifølge SVT skal vitner ha sett blodspor på veggene og at noen «løp forbi». Da de fulgte blodsporene fant de jenta skadet og kontaktet politiet som raskt ankom. Den unge jenta overlevde og ble fraktet med ambulanse til sykehus.

Den 37 år gamle bedriftseieren Jesper Blylod (19820405-859) ble raskt arrestert, mistenkt for drapsforsøk. På torsdag ble han begjært varetektsfengslet av Skellefteå tingrett.

Blylod driver foretaket DinLagerButik, hvor han selger alt fra leker til teknologidingser og campingutstyr. Lokalavisen Norran har tidligere skrevet en omfattende reportasje om Blylod og hans forretningsvirksomhet.

På Facebook har han blant annet postet flere antirasistiske og homolobbyforherligende innlegg, eksempelvis et bilde av en jødisk og arabisk mann som kysser hverandre samt en amerikansk propagandafilm mot nasjonalsosialismen fra andre verdenskrig.

Skjermdump fra Jesper Blylods Facebook.

Til sin fødselsdag klarte Blylod å samle inn 210 kroner til UNHCRs arbeid for såkalte flyktninger rundt omkring i verden.

Opplysningene om offeret har vært sparsommelige, men politiet har bekreftet at hun og Blylod i en kort tid har vært bekjente. Hun har kunnet gi en detaljert beskrivelse av hendelsesforløpet og ifølge kilder skal hun allerede på onsdag har blitt utskrevet fra sykehuset.

I de innledende avhørene har Blylod nektet straffeskyld.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Haraldsson
Haraldsson
3 år siden

Han så tvilsom ut. Ikke en person jeg ville latt ungen være alene med.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Haraldsson
3 år siden

Han hadde et klassisk pedo-tryne ja.

Roy Vey
Roy Vey
3 år siden

Og media skriker: «forby det venstreekstreme tankegods» ?