Hjem Nyheter Globalt Antisemittisk kosedyr lager storm i Gretas klimabevegelse

Antisemittisk kosedyr lager storm i Gretas klimabevegelse

UTENRIKS Gretas antisemittiske kosedyr splitter klimabevegelsen Fridays for future.

Greta Thunberg med «nazi-fletter» til venstre og det angivelige antisemittiske kosedyret til høyre. Foto: AthulgCC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons/Global Resistance News/Telegram.

Greta Thunbergs klimabevegelse Fridays for future ser ut til å være i hardt vær for tiden etter at bevegelsen på sin Instagram-konto kritiserte Israel og anklaget okkupasjonsmakten for folkemord på palestinere.

Det som begynte som stiv kuling utviklet seg deretter fort til global oppvarming når Greta Thunberg la ut et bilde på sosiale medier der hun poserte med et skilt og teksten «Stand with Gaza», samt et angivelig antisemittisk kosedyr som virkelig har vekket følelser i Tel Aviv og nå ser ut til å splitte Gretas klimabevegelse.

Den tyske underavdelingen av Fridays for future har nå gått ut og tatt avstand fra Greta Thunbergs «antisemittisme» og kritikk av Israels folkemord på palestinere.

Innlegget har også fått skarp kritikk av Aron Verständig, leder av det jødiske sentralrådet.

– Det er veldig trist å se hvordan en viktig miljøbevegelse har blitt redusert til å bli en plattform for konspirasjonsteorier, sier han.

Ifølge Greta Thunberg er det antisemittiske kosedyret populært blant autister, og hun mener den også hjelper mot autisme.