Hjem Nyheter Antisemittisk populistparti tar plass i Japans parlament

Antisemittisk populistparti tar plass i Japans parlament

JAPAN Etter søndagens valg er det klart at det nye Sanseito-partiet får ta plass i overhuset i det japanske parlamentet. Partiets ledere har blitt anklaget for både antisemittisme og populisme.

Sohei Kamiya, leder for det nye japanske partiet Sanseito. Skjermdump: Youtube.

Søndagens parlamentsvalg i Japan ble en stor seier for det regjerende konservative Liberaldemokratiske partiet, hvis tidligere partileder Shinzo Abe ble myrdet forrige uke.

Et annet parti som gjorde fremgang er det nystiftede partiet Sanseito, hvis 44 år gamle karismatiske leder Sohei Kamiya bare dager før valget holdt en flammende tale om at han ikke har til hensikt å la Japan selges ut for «jødisk kapital».

Sanseito vant ett sete i overhuset i parlamentet, som Kamiya selv vil innta, skriver The Algemeiner.

Partiet har også blitt anklaget for populisme og ifølge Kamiya ble Sanseito dannet fordi det ikke fantes gode alternativer å stemme på. Partiet sier de blant annet står for «god utdanning for barn», «mat og helse», «miljøvern», samt «vern av nasjonen», skriver The Algemeiner.

Andre fremtredende representanter for det nye partiet er Akao Yumi, barnebarnet til en legendarisk nasjonalistleder før og under andre verdenskrig ved navn Akao Bin. Yumi har blitt beskrevet som «en av de mest kjente ultranasjonalistene i japansk etterkrigshistorie»

I tillegg har en tidligere japansk diplomat ved navn Mabuchi Mutsuo blitt rekruttert til partiet, og som skal ha skevet en bok som sier at de økte spenninger mellom USA og Kina er begynnelsen på et «oppgjør mellom japansk og den jødisk-kristne sivilisasjon».

Mutsuo har også blitt anklaget for å spre «antisemittiske og pro-russiske konspirasjonsteorier».