Hjem Nyheter Antisionister rykket frem i libanesisk valg

Antisionister rykket frem i libanesisk valg

2

MIDTØSTEN Libanon har nylig holdt sitt første valg på ni år, noe som resulterte i at antisionister rykket frem og fikk flertall.

Søndag holdt Libanon valg for første gang på ni år. Resultatet viser at den antisionistiske bevegelsen Hizbollah, sammen med sine allierte i 8. mars-alliansen, gikk kraftig frem og vant et flertall – 67 av 128 seter – i parlamentet. Den USA- og Saudi Arabia-vennlige statsministeren Saad Al-Hariras parti mistet også en tredjedel av sin støtte. Valgdeltakelsen lå på 49,2 prosent.

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah feiret resultatet som en «stor moralsk og politisk seier» for sin bevegelse, og peker til at bevegelsen har blitt utsatt for svartmaling av USA, samt ulike golfstater, før valget. Nasrallah håper også på en enighet blant landets mange religiøse fraksjoner, som i årene 1975–1990 befant seg i en blodig borgerkrig og som fortsatt i mange tilfeller er under spente relasjoner med hverandre.

Noen som ikke er like glad for valgresultatene er terrorstaten Israel, som i 2006 tapte en krig mot Hizbollahs militære gren. Israels utdanningsminister Naftali Bennett kommenterte etter krigen at «Hizbollah = Libanon» og at Israel vil beskylde Libanon for enhver militær «hendelse» som kommer fra libanesisk territorium.

Les også:
Gulfkrigen
Quo Vadis Palestina?
SYRIA: USA ødelegger alt utenom IS
Hvordan opererer den sionistiske eliten?
Israelsk oberst pågrepet med IS-terrorister

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
4 år siden

Hizbollah har i flere år støttet det syriske folk i kampen mot NATOs leiehærer av islamistiske massemordere. All ære og cred til Libanon for dette viktige fredsarbeidet. Vi burde starte en nasjonal nordisk NGO og hjulpet de riktig folka der nede, som en motvekt mot de terror-støttende NGO-drittsekkene i: Flyktninghjelpen, Norsk folkehjelp, Norges Rødekors, Leger uten grenser etc.

Steinar
Steinar
4 år siden

Bra for Libanon!