Hjem Nyheter Antony Blinken og den nye Israelske regjeringen koordinerer for å legge skylden...

Antony Blinken og den nye Israelske regjeringen koordinerer for å legge skylden på Iran for angrepet på et Israelsk tankskip

1

UTENRIKS Faren for en direkte konflikt mellom Israel og Iran virker større enn noensinne etter en sannsynlig falsk-flagg operasjon i det arabiske havet.

USAs utenriksminister, jødiske Antony Blinken

En koalisjon ledet av Israel, bestående av USA, Romania og Storbritannia agiterer for global mobilisering mot Iran.

Mandag denne uken stod den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken foran FNs sikkerhetsråd for å kreve global handling for å holde Iran «ansvarlig» for synkingen av et Israelsk-eid skip styrt av en rumensk statsborger den 29. juli i det nordlige arabiske havet. To mennesker døde i det påståtte droneangrepet.

Blinken, som presenterer seg selv om en moderat, men har ekstremistiske jødiske holdninger vedrørende Iran, presenterte ikke noe bevis for påstanden sin. Mens mange håpet av Biden-administrasjonen ville gjenopprette atomavtalen med Iran, så har amerikansk utenrikspolitikk i praksis vært like fiendtlig som kampanjen styrt av sionister i Trump-administrasjonen.

Ebrahim Raisi, Irans nye president, har bestemt benektet enhver medskyldighet i angrepet på «Mercer Street» tankskipet. Representanter for Tehran har offentlig beskyldt Israelsk etterretning for å målbevisst ha sabotert skipet. Iran advarte FN i mai om at Israel stod bak angrep på skip i Persiabukten og la skylden på dem for å undergrave Irans diplomatiske interesser, først og fremst gjenopprettelsen av atomavtalen med USA.

Flere amerikanske kommentatorer har påpekt hullene i de amerikanske/israelske påstandene om Mercer Street. En spaltist, konservativt ikon Pat Buchanan, sammenlignet angrepet med det beryktede «Tonkinbukten» falsk-flagg operasjonen som tjente som katalysatoren for Vietnamkrigen.

Den utenrikspolitiske analytikeren Philip Giraldi har gjentatt Buchanans holdning til hendelsen. Det er ikke i Irans interesse å angripe Mercer Street, et tomt, sivilt skip under et liberiansk flagg (imidlertid eid av Israel) i internasjonale farvann. Den nye regjeringen i Iran har vist seg ivrig i å få løftet sanksjonene på landet, og vet at de ville bli klandret for en slik hendelse. Giraldi og Buchanan har begge foreslått at hvem nå enn som angrep skipet, sannsynligvis Israel, har en egeninteresse i å forhindre en ny atomavtale, samt å isolere Iran ytterligere.

I mellomtiden har amerikanske og britiske spesialstyrker blitt sendt til Jemen for å finne de påståtte droneoperatørene de hevder er ansvarlige. Ingen offentlig uttalelse fra Pentagon eller den britiske regjeringen har nevnt noen tilknytning til Jemen, men informasjon angående operasjonen ble lekket av den britiske tabloiden Express, som tradisjonelt sett har vist seg for å være en upålitelig nyhetskilde.

Samtidig finner stor bevegelse sted på etterretningsfronten. CIA-sjef William Burns befinner seg for øyeblikket i Israel for å holde møter med Mossad-sjef David Barnea. Målet med besøket er å diskutere hendelsen og Iran. Dette er et dårlig tegn for iranerne.

Mengden av bråk fra Blinken og den israelske statsministeren Naftali Bennett, som har
truet med full krig mot Iran over den mistenkelige hendelsen gir inntrykk av at en direkte konfrontasjon kan være på vei.

Den egentlige triggeren tyder på å være valget av Raisi, som New York Times har kalt en «hardliner». Nå da sult-fremkallende sanksjoner ikke har knekt det iranske folket ser det ut til at sionistene i Washington og Israel er i ferd med å miste tålmodigheten ovenfor en av de eneste statene i verden villig til direkte å konfronterte global jødedom.

/Eric Striker

Først publisert på National-Justice

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
9 måneder siden

Det lyktes ikke for sionistene og deres venner å knekke Assadregimet i Syria, slik det lyktes i Irak og Libya, bl.a. Men det store regionale målet har lenge vært Iran, som ansees som den farligste utfordreren til sionistenklaven i Israel. En «false flag operation», som historien kjenner mange av, KAN være den triggeren som utløser regional krig i området, og da vil USA, der jødene bestemmer over den stadig tydeligere demente Joe Biden, snart involveres. Og da kommer Russland på banen, kanskje også Kina.. En ny verdenskrig kan godt være i emning.