Hjem Nyheter Norge Ap-politiker løy for å få asyl i Norge

Ap-politiker løy for å få asyl i Norge

Den fremtredende Ap-politikeren Khalid Ahmed stod i dag frem i et intervju i Hamar Arbeiderblad og innrømmet at han løy for å få asyl i Norge.

Khalid Ahmed
Khalid Ahmed

En sannhet med modifikasjoner
I 2002 søkte Khalid Ahmed asyl i Norge. Under asylintervjuet forklarte han at han var fra Somalia og at han og hans familie hadde flyktet fra krig og grusomheter. Sannheten var dog en annen: han kom fra Djibouti. I tillegg til å lyve om hvilket land han kom fra, endret han sin fødselsdato: fra 1975 til 1979, samt sitt fornavn: fra Khaled til Khalid.

En angrende synder eller tatt på senga?
I landets aviser fremstilles Khalid Ahmed som at han nå har valgt å stå frem for å fortelle sin historie, da han har vært tynget av dårlig samvittighet. Det hører vel med til historien at Khalid Ahmed den 6. mars i år på vei til fylkestingsmøte ble hentet av politiet for å bli tatt inn til avhør – siktet for falsk forklaring i hans søknad om asyl i Norge. At han nå velger å stå frem og fortelle sin historie beror vel snarere på at han ønsker å sette seg selv i et bedre lys ved å fremstå som en «angrende synder».

Somalia
Somalia

Etterspill
Om Khalid Ahmed har gjort en god nok skadekontroll av situasjonen gjenstår å se. Potensielt så risikerer han tiltale, fengselsstraff, tap av statsborgerskap samt oppholdstillatelse. Hans familie som han ble gjenforent med i Norge etter han ble innvilget opphold, kan også eventuelt måtte forlate landet.

Rent personlig tror jeg at Khalid Ahmed kommer til å motta en liten symbolsk «straff» og at han og hans familie så klart får bli værende i Norge. Hans politiske kumpaner kommer til å trekke i de nødvendige trådene og slå politisk mynt på saken ved å fremstille seg selv som rettferdige, tilgivende og barmhjertige overfor en «angrende synder». Nøyaktig slik moderne demokratiske «ledere» skal være.

Kilde:
Løy for å få opphold i Norge
– Unnskyld, jeg løy