Hjem Nyheter Norge AP-politiker tiltalt for menneskehandel og grove overgrep mot barn

AP-politiker tiltalt for menneskehandel og grove overgrep mot barn

5

ARBEIDERPARTIET En AP-politiker fra Hordaland står nå tiltalt for pedofili. Mannen skal i en fem-års periode ha bestilt over 150 overgrep som skulle direkteoverføres på nett.

Den 47 år gamle AP-politikeren fra Hordaland, hvis navn er hemmeligholdt for allmennheten, står tiltalt for grove overgrep mot flere barn, samt grov menneskehandel. I perioden 2011 til 2016 skal 47-åringen bestilt over 150 overgrep som skulle direkteoverføres på internett. Alle overgrepene skal ha funnet sted på Filippinene.

AP-politikeren ble pågrepet i oktober 2016, i forbindelse med Vest politidistrikts operasjon «Dark room». Saken kommer opp i Bergen tingrett den 17. september, og det er da satt av over to måneder til saken i retten.

Ifølge statsadvokat Magne Kvamme Sylta er tiltalepunktene svært omfattende, og har en strafferamme på inntil 21 år.

– Det er et stort antall poster i tiltalen, vi må komme tilbake til detaljene i retten. Strafferammen på inntil 21 år har sammenheng med omfanget i tiltalen, sier Sylta.

Ettersom tiltalepunktene er svært omfattende vil statsadvokatene også vurdere forvaring heter det i tiltalen.

– Dette er en type sak hvor forvaring kan være aktuelt, sier statsadvokat Sylta.

Advokat Jannicke Keller-Fløystad, som er mannens forsvarer, skriver i en tekstmelding til NRK at tiltalte ikke erkjenner straffskyld for det vesentlige av tiltalebeslutningen.

AP-politikerens identitet har blitt holdt hemmelig for allmennheten, det i stor kontrast til medienes uthengninger av innvandringskritikere som eksempelvis har hengt opp et klistremerke eller uttrykt sin mening på sosiale medier. Hvorvidt myndighetene, i anledning denne svært alvorlige saken, nå vurderer å forby Arbeiderpartiet fremkommer ikke.

5
Delta i debatten

avatar
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
JohnJudasGarSvikerAnonymsurferKritikerProverbs 26:11 Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11

Jeg aner ikke om denne mannen(=politikeren), har opptrådt egenhendig, eller om noen har «hjulpet til», slik at de kunne få noe på ham, til egen fordel. Det er en velkjent sak at våre «tillitsvalgte», politikere og andre, blir «framed» pga personlige svakheter, penger, sex og annet, slik at de i sin offentlige gjerning tjener andre interesser enn det folket som valgte dem til å representere seg, og jo høyere oppe, jo vanligere må vi regne med å finne slik korrupsjon. Personlig regner jeg med at minst halvparten av våre sentrale politikere er kjøpt og betalt, i varierende grad.

Kritiker
Kritiker

«AP-politikerens identitet har blitt holdt hemmelig for allmennheten, det i stor kontrast til medienes uthengninger av innvandringskritikere som eksempelvis har hengt opp et klistremerke eller uttrykt sin mening på sosiale medier. Hvorvidt myndighetene, i anledning denne svært alvorlige saken, nå vurderer å forby Arbeiderpartiet fremkommer ikke.»

Kudos for denne spikeren på hodet.

Anonymsurfer
Anonymsurfer

Han blir nok sårt savnet i Pride-togene i årene framover den Arbeiderpartipolitikeren der.

JudasGarSviker
JudasGarSviker

Det finnes bare EN passende straff for pedofile.

John

Noen som vet fylke han er fra?