Hjem Nyheter Norge AP-politiker tiltalt for menneskehandel og grove overgrep mot barn

AP-politiker tiltalt for menneskehandel og grove overgrep mot barn

ARBEIDERPARTIET En AP-politiker fra Hordaland står nå tiltalt for pedofili. Mannen skal i en fem-års periode ha bestilt over 150 overgrep som skulle direkteoverføres på nett.

Den 47 år gamle AP-politikeren fra Hordaland, hvis navn er hemmeligholdt for allmennheten, står tiltalt for grove overgrep mot flere barn, samt grov menneskehandel. I perioden 2011 til 2016 skal 47-åringen bestilt over 150 overgrep som skulle direkteoverføres på internett. Alle overgrepene skal ha funnet sted på Filippinene.

AP-politikeren ble pågrepet i oktober 2016, i forbindelse med Vest politidistrikts operasjon «Dark room». Saken kommer opp i Bergen tingrett den 17. september, og det er da satt av over to måneder til saken i retten.

Ifølge statsadvokat Magne Kvamme Sylta er tiltalepunktene svært omfattende, og har en strafferamme på inntil 21 år.

– Det er et stort antall poster i tiltalen, vi må komme tilbake til detaljene i retten. Strafferammen på inntil 21 år har sammenheng med omfanget i tiltalen, sier Sylta.

Ettersom tiltalepunktene er svært omfattende vil statsadvokatene også vurdere forvaring heter det i tiltalen.

– Dette er en type sak hvor forvaring kan være aktuelt, sier statsadvokat Sylta.

Advokat Jannicke Keller-Fløystad, som er mannens forsvarer, skriver i en tekstmelding til NRK at tiltalte ikke erkjenner straffskyld for det vesentlige av tiltalebeslutningen.

AP-politikerens identitet har blitt holdt hemmelig for allmennheten, det i stor kontrast til medienes uthengninger av innvandringskritikere som eksempelvis har hengt opp et klistremerke eller uttrykt sin mening på sosiale medier. Hvorvidt myndighetene, i anledning denne svært alvorlige saken, nå vurderer å forby Arbeiderpartiet fremkommer ikke.