Hjem Nyheter Apple saksøkes for å bevisst gjøre eldre telefoner tregere

Apple saksøkes for å bevisst gjøre eldre telefoner tregere

TEKNOLOGI Et søksmål har blitt rettet mot det store teknologiselskapet Apple. Dette etter at selskapet selv anerkjente at de gjør eldre telefoner tregere for å holde dem i gang lenger.

Apple har nylig kommet med en avslørende uttalelse om at de bevisst gjør eldre Iphone-telefoner tregere, for å holde eldre modeller i gang lenger. Noen som har reagert på dette er Stefan Bogdanovich og Dakota Speas fra Los Angeles.

Bogdanovich og Speas har rettet et søksmål og krever erstatning fra Apple fordi de hevder at selskapet har forårsaket dem økonomiske og andre skader som de mener de har krav på erstatning for. Begge saksøkerne eier Iphone 7-modellen.

Bogdanovich og Speas vil også at søksmålet skal dekke alle personer i USA som eier en Iphone-modell eldre enn Iphone 8. I en uttalelse sier Apple at de gjør eldre modeller langsommere på grunn av at batteriet i de respektive modellene ikke klarer å gi den nødvendige energien.

I tillegg har Apple aldri bedt om kundens samtykke til å få lov til å bremse ned deres telefoner, ifølge Bogdanovich og Speas.

Kilder:
Apple blir stämda – gör medvetet äldre iphones långsammare
Apple sued for deliberately slowing down older iPhones