Hjem Nyheter Apple saksøkes for å bevisst gjøre eldre telefoner tregere

Apple saksøkes for å bevisst gjøre eldre telefoner tregere

2

TEKNOLOGI Et søksmål har blitt rettet mot det store teknologiselskapet Apple. Dette etter at selskapet selv anerkjente at de gjør eldre telefoner tregere for å holde dem i gang lenger.

Apple har nylig kommet med en avslørende uttalelse om at de bevisst gjør eldre Iphone-telefoner tregere, for å holde eldre modeller i gang lenger. Noen som har reagert på dette er Stefan Bogdanovich og Dakota Speas fra Los Angeles.

Bogdanovich og Speas har rettet et søksmål og krever erstatning fra Apple fordi de hevder at selskapet har forårsaket dem økonomiske og andre skader som de mener de har krav på erstatning for. Begge saksøkerne eier Iphone 7-modellen.

Bogdanovich og Speas vil også at søksmålet skal dekke alle personer i USA som eier en Iphone-modell eldre enn Iphone 8. I en uttalelse sier Apple at de gjør eldre modeller langsommere på grunn av at batteriet i de respektive modellene ikke klarer å gi den nødvendige energien.

I tillegg har Apple aldri bedt om kundens samtykke til å få lov til å bremse ned deres telefoner, ifølge Bogdanovich og Speas.

Kilder:
Apple blir stämda – gör medvetet äldre iphones långsammare
Apple sued for deliberately slowing down older iPhones

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim
Kim
5 år siden

Gjør ikke meg noe igrunn. Selv har jeg en iphone 4. Gammel dritt tlf som er veldig treg, men jeg har nå hatt den i over 3 år nå. Folk flest bytter ut sine mobiltelefoner etter 1-2 år. Men jeg tar vare på den.

før det hadde jeg en eldre nokia versjon. den hadde jeg i 6 år. Å før det hadde jeg den gule og blå nokia 3510i også den hadde jeg i 6 år.

Jeg er imot bruk å kast kulturen.

Thule
Thule
5 år siden

Jeg har fortsatt en gammel tastetelefon. Har ikke hatt behov for «smart» telefon. Man bruker vel de telefonene mest til sosiale medier uansett, og det har jeg ikke. Hvis en venn ikke kan ta seg bryet med å ringe eller sende SMS er ikke det vennskapet verdt å spare på. Jeg har inntrykk av at måten mennesker kommuniserer med hverandre på har blitt totalt ødelagt av disse lommedatamaskinene. Alle øyeblikk skal deles med alt og alle, og man kan knapt ha en uavbrutt samtale eller dele et spesielt øyeblikk uten at den evinnelige smarttelefonen skal bryte inn og ta oppmerksomheten.… Les mer »