Hjem Nyheter Norden Apples AI har gjennomskuet holocaustbløffen og anbefaler Motstandsbevegelsens artikler

Apples AI har gjennomskuet holocaustbløffen og anbefaler Motstandsbevegelsens artikler

TEKNOLOGI Apples innebygde søketjeneste Siri anbefaler flere av Motstandsbevegelsens artikler, deriblant «Holocaust» er en bløff.

MacWorlds tekniske magasin opplyste nylig om en interessant oppdagelse:

Å bruke den innebygde søketjenesten i IOS sammen med Siri kan gi noen forbløffende resultater. Det ble vi oppmerksom på av en leser som med et skjermbilde viste hvordan et søk på et vanlig svensk navn fikk en artikkel fra Motstandsbevegelsens nettside Nordfront til å havne øverst under «Siris anbefalte nettsider».

MacWorld begynte å gjøre egne Iphone-søk ved å skyve fingeren ned fra midten av startskjermbildet og fylle inn i søkeboksen. Et søk på «Holocaust» viser en lang holocaustartikkel, også denne fra Nordfront, helt øverst på toppen av Siris anbefalinger. Artikkelens tittel er «Holocaust» er en bløff!

Det er heller ikke en individuell anbefaling. Vi møter den samme artikkelen øverst på Siris anbefalinger ved tester på totalt fem forskjellige Iphone.

Siri har altså kommet frem til at lesere som er interessert i emnet Holocaust, bør lese Nordfronts artikkel om emnet. MacWorld har kontaktet svenske Apple for å få en forklaring på hvordan Siri fungerer og hvorfor Siri har kommet frem til at Motstandsbevegelsens nettside anbefales.

MacWorlds nyhetsredaktør, Billy Ekblom, som skrev artikkelen om Siri, virker dessverre å ta stilling for sensurkampanjen som Bonnier-avisen Dagens Nyheter innledet tidligere i år, der blant annet Google ble presset til å slutte å liste Nordfront som en nyhetsside. Det at Nordfronts konkurrenter er kritiske til at Nordfront, av alle politisk nøytrale IT-tjenester, bedømmes som en relevant nettside, er ikke overraskende.

Les også:
«Holocaust» er en bløff
Ti vanlige holocaust-myter
Fem fantastiske «holocaust»-historier
Douglas Christie – advokaten som avslørte «holocaust-ekspertene»
Paul Rassinier – revisjonismens far
Alliert massakre i tysk konsentrasjonsleir ble «bildebevis for holocaust»
Historien om det forfalskede bildet fra Buchenwald
Jødisk «overlever» kommer ut som løgner: «Jeg var aldri i Auschwitz»