Hjem Nyheter Araberforbundet forkaster Trumps plan for Palestina

Araberforbundet forkaster Trumps plan for Palestina

5

MIDTØSTEN Donald Trumps «fredsplan» for Palestina og Israel forkastes av Den arabiske liga.

Den arabiske liga, med sine 22 medlemsland, har forkastet Donald Trumps jødiske svigersønn Jared Kushners hardt kritiserte «fredsplan» for Palestina og Israel. Dette ettersom den ifølge forbundet ikke kommer til å lede til en rettferdig fred mellom de to partene.

Planen har allerede blitt forkastet av palestinske representanter. Deres president Mahmoud Abbas kommenterte at han ikke ville bli husket av fremtidige generasjoner som den som «solgte ut Jerusalem».

Ifølge planen skal nemlig hele Jerusalem være Israels hovedstad, til tross for at det i henhold til tidligere inngåtte avtaler er besluttet at Øst-Jerusalem skal tilhøre Palestina. Den østlige delen har vært okkupert av Israel siden 1967.

Avtalen er ellers særdeles ugunstig for Palestina. For eksempel nektes de å ha sin egen militære styrke, samtidig som Israels ulovlige bosettinger på okkupert palestinsk mark vil bli offisielt annektert av Israel.

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas kunngjorde også at han nå bryter alle diplomatiske forbindelser med Israel og USA etter forslaget.

Selv om Den arabiske liga forkaster avtalen – som Donald Trump har valgt å kalle «århundrets avtale» – har enkelte av forbundets medlemsland individuelt reagert mer positivt. Blant dem er USAs allierte Saudi-Arabia og Egypt som takket for USAs innsats og oppmuntret til nye forhandlinger.

Les også:
Erdogan om araberland som støtter Trumps «fredsplan»: «Dere utleverer palestinerne til Israels blodige klør!»
Israelsk avis avslører dokument om Trumps «århundrets avtale»
Human Right Watch: «Israel later ikke engang lenger å følge internasjonal lov om menneskerettigheter»
Quo Vadis Palestina?

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
OnklelBlaa
OnklelBlaa
3 år siden

Selvfølgelig vil ikke araberne ha fred!
Krig er jo ett av hovedformålene med overtroen islam.

Roy Vey
Roy Vey
Svar til  OnklelBlaa
3 år siden

Du snakker som en hjernevasket sionist. Ville du selv ha gått med på en slik avtale om det gjaldt ditt land og ditt folk? Neppe, om du hadde vært oppegående i hodet. Du tar parti med globalistene, og det antagelig uten selv å forstå det. La ikke din vrede over masseinnvandringen overskygge din evne til å tenke klart. Selvsagt er masseinnvandringen av rasefremmede til Europa et problem, men det rettferdiggjør ikke sionistenes overtramp mot fremmede nasjoner i Midtøsten. Hadde du hatt evnen til å tenke klart, ville du også forstått at sionistenes stadige krigføring og overtramp der nede er årsak… Les mer »

Ronny
Ronny
Svar til  OnklelBlaa
3 år siden

Så hvis jeg forstår OnklelBlaa rett så strekker sionistene seg veldig langt og Palestinerne takker frekt nei til den beste deal ever?

Haraldsson
Haraldsson
3 år siden

Forstår godt at de ikke går med på en slik plan.