Hjem Nasjonal kamp Arendal kommune politianmelder Motstandsbevegelsen

Arendal kommune politianmelder Motstandsbevegelsen

ARENDALSUKA Arendal kommune har politianmeldt Motstandsbevegelsen etter uttalelser som ble gjort i podkasten Frontlinjen.

Arendal kommune med ordfører Robert C. Nordli i spissen, har politianmeldt Den nordiske motstandsbevegelsen etter uttalelser som ble gjort i podkasten Frontlinjen sitt spesialavsnitt om Arendalsuka.

Ifølge Nordli så er det spesielt utsagnet «Vi kommer!» som de har sett på med stor uro. Dette til tross for at Nordli selv uttalte til NRK at Motstandsbevegelsen var velkommen under årets arrangement.

– Ja, alle er velkomne til å delta som deltaker under Arendalsuka og høre på debatter, men å dele ut flyers eller å gå i demonstrasjonstog er ikke lov.

NORDLIS STØRSTE MARERITT: Nasjonalsosialister som prater og diskuterer politikk med folket.

På hvilken måte det skulle bryte mot loven å dele ut politisk informasjon i Arendal kommune under Arendalsuka, eller demonstrere for den delen, forklarer han aldri. Nordli uttaler videre til TV 2 at politianmeldelsen ble levert inn på mandag, og at de har en løpende dialog med politiet om sikkerheten, særskilt etter Motstandsbevegelsen publiserte sin podkast.

– Vi er godt kjent med podkasten og det som er publisert. Arendal kommune har vurdert det, og på bakgrunn av enkeltutsagn har vi valgt å politianmelde Den nordiske motstandsbevegelsen mandag.

Hvorfor det er Arendal kommune og ikke Arendalsuka som har politianmeldt organisasjonen, fremkommer ikke. Heller ikke fremkommer det nøyaktig hva Motstandsbevegelsen er anmeldt for, men dette er noe Frihetskamp vil komme tilbake til senere.

Hør Fronlinjens spesialavsnitt om Arendalsuka: