Hjem Motstandsbevegelsen Kommentar Arendalsuka, politianmeldelse, konfrontasjoner og revolusjon

Arendalsuka, politianmeldelse, konfrontasjoner og revolusjon

3
DEL

MOTSTANDSBEVEGELSEN Her følger en kommentar fra Haakon Forwald, sjef over Motstandsbevegelsens norske gren, om den seneste tidens mediaskriverier om organisasjonen.

Det har den siste uken vært en rekke nyhetsoppslag om Den nordiske motstandsbevegelsen og vår planlagte deltakelse på Arendalsuka. Selv ble jeg intervjuet av både Dagbladet og Stavanger Aftenblad, hvorav det sistnevnte var et lengre intervju som senere ble publisert av en rekke aviser over hele Norden.

Arendalsuka

Hovedfokus for intervjuene var organisasjonens planlagte deltakelse på politikerarrangementet Arendalsuka. Vi hadde opprinnelig tenkt til å arrangere opp til to torgmøter i Arendal, like utenfor det offisielle arrangementet. Dette da Arendalsuka avslo vår søknad om å få ha en stand – ikke helt ulikt hva som skjedde under Almedalsveckan i Sverige.

Planene ble dog endret, da demonstrasjonen i Åbo i Finland skulle finne sted samme dag som et av vårt planlagte torgmøter i Arendal. I et nordisk perspektiv var demonstrasjonen i Åbo viktigere, ettersom vi ikke stiller til valg i år. Dette er noe vi også har diskutert og redegjort for i podkasten Frontlinjen.

For journalisten fra Dagbladet, Erich Frich Flydal, var Arendalsuka hovedfokus og da særskilt meningsmotstandere og eventuelle konfrontasjoner.

Frich Flydal beskriver hvordan en rekke meningsmotstandere mobiliserer for å dra til Arendalsuka for å «konfrontere» ulikttenkende. På spørsmål om hvordan Motstandsbevegelsen stiller seg til eventuelle konfrontasjoner, svarte jeg:

– Meningsmotstandere som går til angrep frykter vi ikke. Det er uproblematisk.

Jeg bekreftet også overfor begge journalister at Motstandsbevegelsens offisielle arrangement på Arendalsuka var avlyst, men utelukket samtidig ikke at enkeltaksjoner kunne finne sted.

Anmeldelsen fra Arendal kommune

Det var etter det offisielle avslaget fra Arendalsuka, at vi publiserte et spesialavsnitt med Frontlinjen hvor Tommy Nyberg og jeg diskuterte saken.

Vi diskuterte både avslaget og ordføreren i Arendal, Robert C. Nordli, som også er sjef over Arendalsuka. Nordli gav vi begge en mindre smigrende omtale, noe som også ble tatt opp av journalistene fra løgnpressen.

Journalist Geir Søndeland fra Stavanger Aftenblad påpekte at det ikke akkurat var «dagligdags» å omtale en ordfører som et svin, en folkeforræder og folkemordsaktivist – hvorpå jeg svarte:

– Nei, men det burde vært dagligdags. Dette er en offentlig person og politiker som bør tåle såpass. Han arbeider for en politikk som er ekstremt destruktiv for vårt folk, både kortsiktig og langsiktig.

Jeg understreket at ingen av uttalelsene i radioen var ment som trusler mot Nordli som person, men snarere kritikk av han og den politikken han fremmer.

– At det skulle kunne tolkes som en trussel mot ham som person, er langt, langt, langt unna sannheten. Dette var kritikk av hans offentlige person, politikken han fremmer og avslaget. De avsluttende ordene om at vi kommer, handler jo virkelig ikke om at vi skal komme hjem til ham, men at vi da planla å komme til Arendalsuka.

Etablering av Rede 6

Søndeland ville senere diskutere etableringen av Rede 6 og aktivitetene som har funnet sted i Rogaland den seneste tiden. Overfor avisen bekreftet jeg etableringen av Rede 6, samt at interessen fra lokalbefolkningen var stor.

Avisen omtalte deretter flere av aksjonene rundt om i Rogaland, og gikk inn på en lengre beskrivelse av de lokale medlemmenes spektakulære flyvebladsutdeling ombord på et fly på vei til Almedalen.

Begrepsforvirring

Samtalen gikk deretter mer over på diskusjoner om ulike begreper som løgnpressen og forræderpolitikere gjerne liker å klistre på nasjonalsosialister, som «nazist», «rasisme» og «høyreekstrem».

Jeg forklarte at begrepet «nazist» var et skjellsord oppfunnet av fiender av nasjonalsosialismen, og at ordet «rasist» var problematisk ettersom det finnes flere definisjoner.

– Det spørs hvordan rasisme defineres, men vi erkjenner naturligvis at det finnes ulike raser og folkegrupper. Selvfølgelig liker vi vår egen rase, vårt folk, best. Det blir jo som med din egen familie, men det betyr ikke at du hater naboens familie, det betyr bare at du har større omtanke og kjærlighet for din egen familie.

Jeg forklarte også at begrepet «høyreekstremisme» var misvisende og feilaktig å bruke om nasjonalsosialister, ettersom vår verdensanskuelse ikke passer inn i en tradisjonell høyre-venstre-skala.

Til tross for at jeg redet ut og forklarte samtlige begreper, ble Motstandsbevegelsen omtalt i artikkelen som både høyreekstrem, nazistisk og rasistisk.

front

– Heller en blodig revolusjon, enn ingen revolusjon

Avslutningsvis ønsket Søndeland å vite hvordan vi stilte oss til en voldelig revolusjon, og om vi var villige til å ta til våpen. Jeg forklarte at vi ønsket en fredelig revolusjon og maktovertakelse, men understreket samtidig at vi heller ser en blodig revolusjon enn at vårt folk utryddes.

– Jeg kan si det slik: Heller en blodig revolusjon, enn ingen revolusjon. Det sistnevnte vil tilsi at vi som folk utryddes, og det er ikke et alternativ. Jeg vil likevel poengtere at vi er en lovlig organisasjon, som arbeider innenfor lovens rammer. Vårt største ønske er en fredelig revolusjon.

DEL
Haakon Forwald
Sjef for Den nordiske motstandsbevegelsens norske gren, medlem av Nordenrådet og sjefredaktør for Motstandsbevegelsen.org.

3
Delta i debatten

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Ganz von SelbstKim Larsentorskmednugatti Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
torskmednugatti
torskmednugatti

Haakon Forwald forklarer det hele på en tydelig, konkret og rasjonell måte til dem som er treige med og forstå hva NMR faktisk er..

Haakon Forwald. Du er en god leder. Stå på !

Kim Larsen
Kim Larsen

Meget bra skrevet og formulert

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst

Haakon Forwald, du er super!!!