Hjem Nyheter Argentinas forsvarsminister: «Sanksjoner bringer ikke fred»

Argentinas forsvarsminister: «Sanksjoner bringer ikke fred»

UKRAINAKONFLIKTEN Buenos Aires kommer ikke til å innføre noen sanksjoner mot Moskva basert på konflikten i Ukraina, sa landets utenriksminister lørdag, og påpekte at hans lands lovgivning ikke tillater slike tiltak.

Argentinas forsvarsminister Santiago Cafiero. Foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0

«Sanksjoner vil ikke være til hjelp for å oppnå fred og etablere en dialog om konflikten i Ukraina», sa den argentinske utenriksministeren Santiago Cafiero til nyhetsbyrået Telam på lørdag. Han la til at landet hans ikke vil slutte seg til dem som ønsker å innføre restriksjoner mot Russland.

«Det Argentina derimot streber etter, og foreslår, er en tilbakevending til dialog», sa utenriksministeren til sin italienske kollega, Luigi Di Maio, under et besøk i Roma.

Cafiero forklarte videre at det i hans land ikke engang eksisterer et regelverk for unilaterale sanksjoner, men i stedet en lov som forhindrer denne typen handlinger fra regjeringens side. Han la til at hans egen regjering adresserer utfordringen som verden står overfor i dag med en oppfordring til fred.

Når det kommer til sanksjonenes rolle i den latinamerikanske regionen, kommenterte Cafiero at «det som denne typen tiltak har generert er økt ulikhet og et stort tilbakeslag fra et sosialt synspunkt.»

Fratatt status som observatør ved OAS

Argentina var også – sammen med Mexico og Brasil – en av få nasjoner som avsto fra å stemme ved avstemmingen om å suspendere Russlands status som permanent observatør ved Organisation of American States (OAS) – motivert av landets agerende i Ukraina. Resolusjonen ble likevel vedtatt tidligere denne uken og ble hyllet av USA som «en klar melding til Kreml». Resultatet motiverte USAs utenriksminister Antony Blinken til å komme med følgende uttalelse:

Den overveldende majoritet av land ber nå Kreml om å avslutte sin samvittighetsløse krig, trekke tilbake sine styrker og følge internasjonal lov.