Hjem Nyheter Arrangør avlyste reggaekonsert – hvite musikere hadde rastafletter

Arrangør avlyste reggaekonsert – hvite musikere hadde rastafletter

SVEITS Et sveitsisk reggaeband fikk nylig konserten sin avlyst. Årsaken er at flere av bandmedlemmene er hvite, men opptrådte med svarte attributter og spilte svart musikk.

Bandet Lauwarm var ikke velkommen ettersom de er hvite. Foto: Lauwarmmusic/Privat.

Reggaebandet Lauwarm skulle ha opptrådt i den sveitsiske hovedstaden Bern, men har nå fått avlyst konserten sin, skriver Die Welt. Årsaken er at to hvite bandmedlemmer hadde rastafletter og fargerike klær fra Senegal og Gambia. Og de spiller jamaicansk musikk.

Men det er ikke det eneste. I tillegg til at arrangøren avlyste den pågående konserten, er bandmedlemmene nå også anklaget for rasisme og «kulturell appropriasjon». I tillegg har arrangøren beklaget «ubehaget» som han hevder publikum måtte ha følt da de så de hvite musikerne:

«Vi vil be alle de som følte ubehag over konserten om unnskyldning. Vi mislyktes med å håndtere det tilstrekkelig i forveien og da beskytte dere», skriver arrangøren – kulturlokalet og restauranten Brasserie Lorraine – på Facebook.

I august vil de også ha en «diskusjonsrunde om temaet kulturell appropriasjon». Der skal kulturhuset vise at «rasisme og andre former for diskriminering ikke skal få en millimeter plass».

Ifølge arrangørens Facebook-innlegg har «mange gjester reagert» på at konserten ble avlyst. Bandet, som klarte å fullføre første del av konserten, men måtte forlate lokalet i en pause etter ordre fra arrangøren, la heller ikke merke til om noen i publikum «følte ubehag». Det sier bandets sanger Dominik Plumettaz. Plumettaz sier også at han burde få lov til å spille svart musikk ettersom han har en bestemor med røtter fra Afrika.

– Jeg har slaveforfedre fra Afrika, sier han.