Hjem Nyheter Europa Arrangør avlyste reggaekonsert – hvite musikere hadde rastafletter

Arrangør avlyste reggaekonsert – hvite musikere hadde rastafletter

2

SVEITS Et sveitsisk reggaeband fikk nylig konserten sin avlyst. Årsaken er at flere av bandmedlemmene er hvite, men opptrådte med svarte attributter og spilte svart musikk.

Bandet Lauwarm var ikke velkommen ettersom de er hvite. Foto: Lauwarmmusic/Privat.

Reggaebandet Lauwarm skulle ha opptrådt i den sveitsiske hovedstaden Bern, men har nå fått avlyst konserten sin, skriver Die Welt. Årsaken er at to hvite bandmedlemmer hadde rastafletter og fargerike klær fra Senegal og Gambia. Og de spiller jamaicansk musikk.

Men det er ikke det eneste. I tillegg til at arrangøren avlyste den pågående konserten, er bandmedlemmene nå også anklaget for rasisme og «kulturell appropriasjon». I tillegg har arrangøren beklaget «ubehaget» som han hevder publikum måtte ha følt da de så de hvite musikerne:

«Vi vil be alle de som følte ubehag over konserten om unnskyldning. Vi mislyktes med å håndtere det tilstrekkelig i forveien og da beskytte dere», skriver arrangøren – kulturlokalet og restauranten Brasserie Lorraine – på Facebook.

I august vil de også ha en «diskusjonsrunde om temaet kulturell appropriasjon». Der skal kulturhuset vise at «rasisme og andre former for diskriminering ikke skal få en millimeter plass».

Ifølge arrangørens Facebook-innlegg har «mange gjester reagert» på at konserten ble avlyst. Bandet, som klarte å fullføre første del av konserten, men måtte forlate lokalet i en pause etter ordre fra arrangøren, la heller ikke merke til om noen i publikum «følte ubehag». Det sier bandets sanger Dominik Plumettaz. Plumettaz sier også at han burde få lov til å spille svart musikk ettersom han har en bestemor med røtter fra Afrika.

– Jeg har slaveforfedre fra Afrika, sier han.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
6 måneder siden

Haha, dette begynner å bli morsomt. Om ikke dette får opp øynene til underkuede whiggers så kan man vel konkludere med at hippie-livet og stort forbruk av narkotiske stoffer har brent opp alle deres hjerneceller. Det hjelper ikke å kle seg som negere og hylle dem, de vil uansett gi hat tilbake fordi man er hvit, eller blir ansett som hvit. De har erklært krig mot hvite. Dette vil bare eskalere så lenge man har et rasekonglomerat hvor flere ulike raser lever tett sammen. Det avler kun konflikter der noen til syvende og sist vil tape alt. Dette er vårt… Les mer »

Tom Hauge
Tom Hauge
6 måneder siden

Så bra! Nett tilpass for Wiggerne. Gleder meg til dagen det samme skjer med wigger rapperne.
Hvite rappere som står opp for sitt eget folk som mr.Bond blir satt i fengsel mens wigger rapperne hyller det samtidig som de ber om unnskyldning for at de eksisterer og aller helst skulle ønske de kunne bytte ut W med en N. Raseforædere hverken mer eller mindre.