Hjem Nyheter Norden Artikkel fra Den nordiske motstandsbevegelsens leder fikk oppmerksomhet i Sveriges Radio «Ekot»

Artikkel fra Den nordiske motstandsbevegelsens leder fikk oppmerksomhet i Sveriges Radio «Ekot»

1

SVERIGE I mandagens lunsjsending da det ble rapportert om den nasjonale bevegelsens innstilling til konflikten mellom Ukraina og Russland ble det lest sitater fra en artikkel på Motståndsrörelsen.se. Bildet er en skjermdump fra sverigesradio.se.

Det var under mandagens 12.30-sending av nyhetsprogrammet Ekot hvor de pratet om det «høyreekstreme» miljøets syn på konflikten mellom Russland og Ukraina at det ble sitert fra Simon Lindbergs artikkel «Til alle nasjonale som vurderer å involvere seg militært i Ukraina».

Konteksten var at det ifølge Lenita Törning fra Senter Mot Voldsforherligende Ekstremisme råder stor uenighet innenfor den nasjonale bevegelsen angående hvilken side man skal ta i krigen og at hun ikke tror at like mange svenske nasjonale kommer til å reise ned og kjempe som frivillige denne gangen som under konflikten i 2014.

Motståndsrörelsen.se kontaktet Simon Lindberg for å få en kommentar om det som uttrykkes i Ekot og det faktum at deler av hans artikkel blir sitert der. Her kommer hans kommentar:

Det viser at vi som vanlig er aktuelle og interessante, det er oss og ingen andre man går til når man vil vite hva den nasjonale bevegelsen synes og tenker i ulike sammenhenger. At det siteres er så klart ekstra gøy, selv om de gjerne skulle lest litt lengre utdrag enn bare et par ord her og der.

Jeg vil også tale imot den svarte propagandaen som opptegnes av den orwellske organisasjonen Senter Mot Voldsforherligende Ekstremisme; det rår ingen stor uenighet innenfor den nasjonale bevegelsen. Selvsagt finnes det individer, også innenfor vår organisasjon, som heller litt mer mot Russland eller mot Ukraina, men det er ikke det samme som at det rår uenighet. Vi står forente i vår tro for vårt folk og mot globalismen, selv om det kan gjøres litt ulike tolkninger omkring hvordan globalistene arbeider og hva deres neste steg kommer til å være.

For de som leser denne artikkelen og vil vite hvor Den nordiske motstandsbevegelsen offisielt stiller seg i konflikten mellom Russland og Ukraina kan du lese denne artikkelen.

For å selv høre innslaget i Ekot kan du trykke her og deretter spole frem til 14:11.

En siste relevant artikkel i sammenhengen ettersom Den nordiske motstandsbevegelsen i reportasjen feilaktig utpekes som en del av den «høyreekstreme» bevegelsen kan være Simon Lindbergs artikkel «Er vi høyreekstremister?».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
2 måneder siden

Utgangspunktet for enhver nasjonalsinnet person til konflikt/krig må være alle nasjoner og folks rett til selvbestemmelse, uten påtrykk utenfra. Men samtidig må en være årvåken overfor svikere i egne rekker, samt skadelig infiltrasjon. Det er ikke lett å være klar og utvetydig i dette spørsmålet, og det er viktig å ha minst to tanker i hodet samtidig. Som jeg oppfatter at Lindberg og Den nordiske motstandsbevegelsen har.