Hjem Nyheter Norge Asiatisk lærer dømt for vold mot 11-årig Haugalandselev

Asiatisk lærer dømt for vold mot 11-årig Haugalandselev

3

FLERKULTUR En barneskoleelev ertet en asiatisk lærer med et raserettet tilrop som reagerte med raseri og tok halsgrep. Læreren er nå dømt for voldsutøvelse.

Temabilde: Dommerklubbe. Foto: Jonund, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons.

På en barneskole på Haugalandet utartet det seg en huskestue i mars mellom en asiatisk lærer og en 11-årig elev, der læreren fikk raseriutbrudd etter et raserettet tilrop fra gutten. Nå er saken avgjort i retten.

Den rasende asiatiske læreren hadde ifølge dommen brast gjennom en vennegjeng og tatt tak i en gutt som hadde terget ham ved å rope «ching chong», presset ham opp mot et gjerde og deretter tatt halsgrep på gutten mens han spurte «skjønner du hva du sier nå!?».

Ifølge Haugesunds Avis er hendelsen nå avgjort i retten, der en bot på 8 000 ilegges den asiatiske læreren som ble dømt for kroppskrenkelse.

I dommen står det at «Tiltalte er, slik retten har forstått det, av asiatisk opprinnelse. Retten finner uansett at uttalelsen ikke er en særlig provoserende ytring som kan forsvare tiltaltes voldshandling».

Boten på 8 000 er derimot noe formildende da man i dommen kan lese at «Måten tiltalte holdt fornærmende igjen på er utøvelse av vold i lovens forstand, men i det nedre sjikt».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roger M
Roger M
5 måneder siden

Ching chong, hva er det å bli så utrolig sint for? Hvorfor er utlendinger så utrolig hårsåre når man kommenterer deres opprinnelse? Er de flau av å være noe annet enn hvit?

Arier
Arier
5 måneder siden

Helt uegnet til å være lærer når han bruker vold mot en 11 åring bare pga fleip og tull. Han skulle fått en omgang juling og mistet jobben.

Heimdal
5 måneder siden

Elev Daling tullet på seg juling av lærer Guling som var en suring..?

Som hentet ifra Vårres Jul av Rotmo:
https://www.youtube.com/watch?v=Qxz5e_DM_OI&ab_channel=HansRotmo-Topic