Hjem Nyheter Assad: Israel bombet Syria for å hjelpe jihadistene

Assad: Israel bombet Syria for å hjelpe jihadistene

UTENRIKS Israel fungerte som de islamistiske opprørsgruppenes  flyvåpen. Så fort Syria var på vei til å beseire de islamistiske gruppene, så bombet Israel, forteller Assad i et intervju med RTs Going Underground.

Assad forteller hvordan israelske luftangrep hang sammen med at Syria holdt på å vinne over jihadistene. Skjermbilde: Facebook.

I et intervju med RTs Going Underground forklarer Syrias president Bashar al-Assad at Israel under den syriske borgerkrigen bistod jihadistene med luftstøtte.

Israel har tidligere hevdet at deres gjentatte bombeangrep i Syria under borgerkrigen var «selvforsvar» og at det var «våpenleveranser til Hizbollah» som var målet for angrepene.

Bombeangrepene skal dog ha funnet sted samtidig med at Syria holdt på å vinne over jihadistene.

– Hver gang den syriske hæren avanserte mot al-Nusra-terroristene i sør, bombet Israel troppene våre. Så fort vi avanserte et sted, gjennomførte det israelske luftforsvaret luftangrep mot hæren vår, forteller Assad.

Israel har også støttet tusenvis av jihadister med blant annet helsehjelp. Skadde nær grensen har blitt plukket opp av den israelske forsvarsstyrken og ført inn i Israel for å få medisinsk behandling.

Israel er ifølge Assad på samme side som USA, som sies å ha anvendt de islamistiske opprørsgruppene som proxykrigere for å styrte den syriske regjeringen.

Assad forteller videre at det er det farligste Europa har gjort, det å støtte islamistiske terrorister i Syria, noe som har ledet til en innvandring av disse til europeiske land.

Les også:
Krig for Israel fører masseinnvandring til Europa
Israelsk oberst pågrepet med IS-terrorister
Israel innrømmer å ha bevæpnet rebeller i Syria
FN bekrefter bånd mellom Israel og opprørere i Syria
– USAs allierte skapte Den islamske staten (IS)
Israelsk-amerikanske statsborgere pågrepet i IS-hovedkvarter i Irak
Israel har angrepet tusentalls mål i Syria
SYRIA: USA ødelegger alt utenom IS
IS truer med å sende en halv million innvandrere til Europa
FILM: Tucker Carlson hinter om hvem som står bak masseinnvandringen – på live TV