Hjem Nyheter Norge Asyl-farsen fortsetter i Bossekop

Asyl-farsen fortsetter i Bossekop

 ALTA  For tredje gang må kommunestyret i Alta ta stilling til om det skal etableres asylmottak i Bossekop. Dette etter at Fylkesmannen har opphevet kommunens vedtak.

Nordlys hotell
Nordlys hotell

Frihetskamp har gjentatte ganger skrevet om striden rundt etablering av asylmottak i Bossekop. To ganger har Alta kommunestyre sagt klart nei til etablering av asylmottak i Nordlys hotells lokaler. Saken havnet etter dette hos Fylkesmannen, etter at hotelleier Tor-Arne Pettersen, som vil leie ut hotellet til asylselskapet Hero, klaget på kommunens avgjørelse.

Nå har Fylkesmannen konkludert med at kommunen ikke har fulgt saksbehandlingsreglene, opphevet kommunens vedtak og sendt saken tilbake til nok en runde i kommunestyret.

Varaordfører i Alta, Ronny Berg (Fremskrittspartiet), mener Fylkesmannen ikke har forstått saken og kommunens begrunnelse for ikke å tillate etablering av asylmottak, som handler om bruksendringen av hotellet, snarere enn en motvilje mot å ta imot flyktninger, ifølge Berg.

– Det som er viktig å få frem, er at det skal ikke komme 60–70 asylsøkere til Alta. De er her allerede. Det må fylkesmannen forstå, sier Berg.

I Fylkesmannens begrunnelse for å oppheve kommunens vedtak heter det blant annet:

[D]et bør kunne påvises omfattende negative konsekvenser for lokalmiljøet for at kommunen skal vektlegge slike konsekvenser sterkere enn de samfunnsmessige interesser som ligger i at Norge kan følge sine forpliktelser til å ta imot og innkvartere asylsøkere.

Naboene til hotellet er fortsatt meget kritiske til at det skal etableres asylmottak i området, og håper på et tredje nei fra kommunen.

Relaterte artikler:
Dobbelt nei til asylmottak i Bossekop
Asylmottak i Bossekop? Kommunestyret under press
Mener Nordfronts lesere oppfordrer til voldelig kamp
Striden om asylmottak fortsetter i Bossekop
Fylkesmannen tvinger gjennom asylmottak
– Vi naboer er ikke spurt engang, og når vi prøver å uttrykke oss, kalles vi rasister
Planlegger moské og asylmottak – varaordfører frykter området blir en ghetto

Kilde:
Fylkesmannen sender asylsaken i retur: – Kommer til å si nei uansett