Hjem Nyheter Norden Asylaktivist skal ha blitt drept i Kil – ung mann arrestert

Asylaktivist skal ha blitt drept i Kil – ung mann arrestert

4

SVERIGE Natt til torsdag ble en kvinne i 70-årsalderen drept i Kil i Värmland. Ifølge kilder var kvinnen dypt engasjert i såkalt asylaktivisme og en ung mann er nå arrestert siktet for drap.

Foto: SVT

En 68 år gammel kvinne ble drept i sitt hjem natt til torsdag i Kil i svenske Värmland. Tettstedet har blitt kjent for to filmklipp hvor innvandrere mishandler svensker. En som kjempet for et flerkulturelt Kil sies nå å være den drepte kvinnen, som ifølge kilder til Nordfront er en asylaktivist ved navn Ingrid Guldbrandsson.

Hun har opp gjennom årene latt flere afghangutter få bo i sitt hjem. I forbindelse med at den såkalte gymnasieloven ble vedtatt, som ga flere tusen illegale afghanere asyl, sa hun til SVT Värmland:

– Det var så overveldende at jeg begynte å gråte, for jeg har vært så spent på dette her. Jeg har lurt på hvordan det skulle gå med disse guttene. Så, ja, det var følelsesladd.

Politiets pressetalsmann Christina Hallin sier til SVT Värmland at en mann i 20-årsalderen ble arrestert i forbindelse med åstedet torsdag morgen og at han har blitt fengslet av påtalemyndigheten, siktet for drap. Hallin bekrefter også at den mistenkte og Guldbrandsson kjente hverandre.

– Han kommer til å høres med sin forsvarer i dag eller i morgen, og jeg tar stilling til om jeg skal begjære ham varetektsfengslet i morgen, sier aktor Cecilia Aronsson.

Det er i skrivende stund uklart om den mistenkte er en av Guldbrandssons afghangutter, men hans identitet blir offentlig informasjon hvis påtalemyndigheten velger å begjære ham varetektsfengslet etter tre dager.

4
Delta i debatten

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MortenRobertKim Larsen Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Kim Larsen
Kim Larsen

You reap what you sow!

Robert
Robert

>Hun har opp gjennom årene latt flere afghangutter få bo i sitt hjem.

Skjebnens ironi. Ingenting av verdi er tapt.

Morten
Morten

Jaja, det renner over tilslutt

trackback

[…] var natt til torsdag at en 69 år gammel kvinne ble drept i tettstedet Kil i Värmland. Ifølge ubekreftede opplysninger skal den drepte være en […]