Hjem Nyheter Norden «Asylbarn» truer med å drepe svensker om de blir utvist

«Asylbarn» truer med å drepe svensker om de blir utvist

FLERKULTUR I en kommune i Sverige har en rektor skrevet et brev om uroen som «flyktningbarna» sprer. Truer blant annet med å drepe seg selv og tilfeldige svensker hvis de får avslag på sine asylsøknader, rapporterer rektoren.

Omkring 50 mannlige såkalte enslige mindreårige asylsøkere, de fleste afghanere, har kommet med alvorlige trusler dersom de skulle bli utvist fra Sverige. En rektor som jobber på en videregående skole i kommunen der «barna» i dag befinner seg har skrevet et brev der han uttrykker sin bekymring etter at regjeringen nylig innførte aldertesting.

I brevet beskrives det hvordan «flyktningbarna», etter å ha utført testene og i påvente av resultatene, skal ha begynte å røyke heroin og bruke andre rusmidler. De skal blant annet være ruset på skolen og de ansatte føler at de hverken har kunnskap eller kapasitet til å håndtere problemet. Mennene truet også med å begå selvmord hvis de blir deportert, og kommunen frykter at de vil gjøre livet usikkert for resten av kommunenes 40 000 innbyggere gjennom vold, ran og seksuell trakassering.

Flere av «flyktningbarna» har også uttrykt trusler om å drepe svensker som hevn når resultatene av testene kommer tilbake:

«Det som er spesielt skremmende er at blant disse unge asylsøkere finnes det enkelte som snakker om at samtidig som de skal ta livet sitt så skal de sørge å noen svensker følger dem i døden», skriver rektoren i brevet.

I brevet beskrives situasjonen som en «kruttønne som vil eksplodere», og at det ikke er snakk om «hvis», men «når».

Kilder:
Rektor på gymnasieskola: »Det här är en krutdurk som kommer att explodera.»
»Ensamkommande flyktingbarn» hotar att mörda svenskar om de blir utvisade