Hjem Nyheter Norge Asylprofitøren Torrey Nørsett tjente millioner ifjor

Asylprofitøren Torrey Nørsett tjente millioner ifjor

MASSEINNVANDRING Asylprofitøren Torrey Nørsett åpnet syv asylmottak i løpet av 2015 og tjente millioner på masseinnvandringen.

asylprofitør

Den 73-årige asylprofitøren Torrey Nørsett har lang erfaring fra å drive asylmottak. Allerede i 1993 startet han i «asylbransjen» og startet sitt første mottak i Lyngdal med selskapet MD Solutions.

Da Utlendingsdirektoratet (UDI) ifjor etterlyste flere asylmottak, gikk Nørsetts selskap fra å være et sovende selskap til å omsette for 12 millioner kroner. Hele syv asylmottak var han med på å etablere. Til VG forteller han at han kunne skrudd opp prisen betraktelig ifjor høst, men at de valgte å tenke langsiktig fremfor å innkassere mye på kort tid.

– I situasjonen UDI var i, kunne vi skrudd opp prisen så mye vi bare hadde villet – og UDI ville bare måtte godtatt det. Men vi har beholdt prisen som den har vært. Vi ønsker å være langsiktige, ikke å bare ta en kort profitt og bli borte.

Nørsett forteller han har blitt omtalt som «asylbaron», noe han har liten forståelse for. Han erkjenner dog at han har tjent seg rik på masseinnvandring.

Kilde:
Mottaksveteran Torrey opprettet syv asylmottak under flyktningkrisen