Hjem Nyheter Asylsøker amok med machete i Tyskland

Asylsøker amok med machete i Tyskland

TYSKLAND En 22-årig asylsøker gikk søndag til angrep på flere personer med machete i byen Reutlingen. En gravid kvinne ble drept, og minst to ble skadet.

Machete_reutlingen

En 22-årig asylsøker fra Syria gikk søndag berserk i den tyske byen Reutlingen, sør for Stuttgart. Med en machete skal han på åpen gate ha angrepet og drept en gravid kvinne. Kvinnen oppgis å være en polsk kvinne den 21-årige asylsøkeren skal ha hatt et forhold med, og vitner har rapportert at de to kranglet før mannen gikk til angrep.

– Gjerningsmannen var helt gal, han sprang med sin machete også bak en politibil, uttalte et vitne.

Etter å ha påført den gravide kvinnen dødelige skader, gikk han til angrep på en mann og en kvinne. En 22-årig tyskere skal ha klart å avbryte angrepet ved å kjøre på asylsøkeren med sin bil.

– En fører av en BMW ga gass og kjørte ham ned. Etterpå lå han på bakken og rørte seg ikke lenger, forteller et vitne til avisen Bild.

Asylsøkeren skal ikke ha pådratt seg alvorlige skader, og oppgis ha handlet alene. Ifølge politiet mistenker de ingen religiøse eller politiske motiv bak angrepet. Mannen skal dog være kjent av politiet.

Frankrike

En blodig måned i multikulturens navn

Søndagens angrep er bare ett av mange høyprofilerte multikulturelle angrep som har funnet sted i Europa sommeren 2016. For få dager siden gikk iraneren Ali Sonboly til angrep i München og skjøt ihjel ni personer og skadet over 20 før han begikk selvmord.

Tirsdag forrige uke ble en fransk kvinne og hennes tre døtre skadet etter en marokkansk mann gikk til angrep med kniv fordi han anså at kvinnene var for lettkledde. Mandag gikk en innvandrer til angrep mot tyske togpassasjerer med øks og skadet en rekke mennesker.

For litt over en uke siden myrdet en annen innvandrer over 80 personer i sammenheng med Frankrikes nasjonaldag. Han kjørte da bevisst en lastebil inne på et fortau fullt med mennesker.

Da den franske statsminister Manuel Valls skulle kommentere angrepet på nasjonaldagen, uttalte han at franskmennene måtte lære seg å leve med terrorisme. Valls ble buet ut av tilskuerne.

Kilder:
Asylsøkere i Tyskland machetemördade gravid kvinna och skadade två personer!
Man dödade kvinna med machete