Hjem Nyheter Norge Asylsøker dømt for drapstrusler

Asylsøker dømt for drapstrusler

0

VEST-AGDER: En 20 år gammel asylsøker ble nylig dømt til et halvt års fengsel for blant annet drapstrusler. Fra før av er mannen dømt for tyverier.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Den 20 år gamle mannen ble i retten dømt for å blant annet ha truet en ansatt på mottaket hvor han bodde. Hendelsen fant sted i mars ifjor da asylsøkeren hadde gått til anskaffelse av en ny datamaskin, men hadde problemer med å få Internett til å fungere. Dette skal ha medført at mannen fikk et raserianfall og slo løs på vegger og gjenstander, samt truet med å brenne ned hele mottaket.

Cirka et halvt år senere drapstruet asylsøkeren den lokale lensmannen. Lensmannen, som ikke var i tjeneste, kjørte bil og stanset ved en fotgjengerovergang. Asylsøkeren stoppet opp idet han gikk over veien, snudde seg mot lensmannen og tok frem en kniv som han så beveget fremfor halsen.

Senere på høsten forsøkte 20-åringen å ta seg inn på et hotell. Mannen ble avvist av en ansatt og bedt om å returnere til mottaket ettersom han var ruset. Asylsøkeren tok da frem en kniv og truet den ansatte.

Mannen nektet straffskyld, men erkjente i retten at han hadde båret kniv og forklarte at det var for å beskytte seg ettersom det var rasisme i Norge.

Kilde:
Asylsøker truet med å drepe lensmann

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg