Hjem Nyheter Norge Asylsøker dømt til fengsel for grov voldtekt

Asylsøker dømt til fengsel for grov voldtekt

KRISTIANSAND: En 28 år gammel asylsøker ble nylig dømt til fire års fengsel for å brutalt ha voldtatt en kvinne i oktober 2014. Ifølge dommen lo 28-åringen da voldtektsofferet ble pint.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Voldtekten fant sted natt til søndag den 26. oktober ifjor i Kristiansand sentrum. Ifølge dommen fulgte gjerningsmannen, en 28-årig asylsøker fra Senegal, etter kvinnen og presset henne til å bli med ham inn i leiligheten hans.

Inne i leiligheten tvang asylsøkeren kvinnen til å ta av seg ytterklærne og begynte å beføle henne. Da han fikk kokain levert på døren, forsøkte hun å rømme. Asylsøkeren ville så at kvinnen skulle ta kokain, noe hun nektet. Han ble da rasende og brukte vold for å tvinge i henne kokain. Etter dette begynte voldtekten som retten beskriver som brutal og nedverdigende:

Retten legger i skjerpende retning vekt på den brutaliteten tiltalte har vist overfor fornærmede over flere timer, med mye vold, slåssing, gjentatte seksuelle overgrep og nedverdigende handling. Fornærmede ble påført store skader og smerte, samtidig som tiltalte lo av henne og så ut som han likte at hun ble pint.

Den 28 årige asylsøkeren ble dømt til fire års fengsel, samt til å betale kvinnen 175 000 kroner i erstatning.

Kilde:

Fulgte etter og voldtok kvinne