Hjem Nyheter Norge Asylsøkere gir opp og forlater Norge frivillig

Asylsøkere gir opp og forlater Norge frivillig

0

VADSØ: 68 asylsøkere fra mottaket i Vadsø gir opp drømmen om asyl i Norge. «Dette er ikke noe godt liv. Drømmen har snudd til å bli et mareritt», forteller en somalisk asylsøker.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

På asylmottaket i Vadsø finnes det i dag 275 plasser, hvorav 212 er besatt. Nylig mottok 84 av asylsøkerne avslag på sine søknader. Ifølge nestleder på mottaket, Hilde Marie Meyer, har 68 av disse nå godtatt avslaget og ønsker å frivillig reise hjem.

Hilde Marie Meyer forteller at en medvirkende årsak til at asylsøkerne nå frivillig reiser hjem, er prosjektet «Veien videre». Prosjektet er statlig sponset og tilbyr blant annet asylsøkerne penger for å reise tilbake til sine hjemland. I tillegg til en økonomisk støtte på mellom 10 000 og 20 000 kroner, kan de også få oppfølging i sitt hjemland, gratis transport i Norge, gratis hjemreise, og så videre.

En av de som skal reise hjem er 28-årige Maalim Issaq Mohamed fra Somalia, som mener han nå «har kastet bort fire år av livet sitt på å vente».

– Dette livet er ikke noe godt liv. Drømmen har snudd til å bli et mareritt. Jeg vil heller reise tilbake til Somalia og være en fri mann, forteller Mohamed.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Mohamed forteller han vil bruke pengene han mottar til å utdanne seg som sivilingeniør i Somalia.

En annen som har innsett at drømmen om Norge er over, er 28-årige Ahmed Mohammed, også han fra Somalia. Han forteller at han satset 15 000 dollar, tilsvarende 101 192 kroner, på en flukt til Europa. Nå innser han at pengene er tapt.

Ifølge Mohammed kunne han fint jobbet for en amerikaner som sjåfør, ettersom han er flink i engelsk. Nå vil han dog bruke pengene han mottar fra norske myndigheter til å kjøpe seg en taxi i Somalia.

Kilde:
68 asylsøkere i Vadsø gir opp og forlater Norge frivillig

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg