Hjem Nyheter Norge Asylsøkere jaget dommeren av banen

Asylsøkere jaget dommeren av banen

MANDAL: En fotballturnering for å integrere asylsøkere og forbedre deres mentale helse gikk ikke helt som planlagt, da spillerne gikk til angrep på dommeren og jaget ham av banen.

Alt gikk ikke helt som det skulle da asylsøkernes mentale helse skulle forbedres. Foto: Peter Werni.
Alt gikk ikke helt som det skulle da asylsøkernes mentale helse skulle forbedres. Foto: Peter Werni.

Onsdag denne uken ble fotballturneringen «Proffen på mottaket» avholdt i Idrettsparken i Mandal. Fotballturneringen er et flerkulturelt prosjekt i regi av kampanjen «Gi rasisme rødt kort» hvor fotballag fra ulike asylmottak i Vest-Agder konkurrerer mot hverandre.

Det var da fotballaget fra det statlige mottaket i Kvinesdal skulle spille semifinale mot mottaket i Mandal, at bråket oppstod. Ifølge prosjektleder Peter Werni ble spillerne på laget fra mottaket i Kvinesdal svært hissige og aggressive, da de mente dommeren favoriserte laget fra Mandal.

– Det var et par episoder hvor de mente dommeren favoriserte hjemmelaget Mandal. Det endte først med litt knuffing, og når den ene begynner å knuffe fulgte resten av laget med, forteller Werni til Lindesnes avis.

Asylsøkerne omringet så dommeren og gikk til angrep. Dommeren måtte flykte av banen, men skal ikke ha blitt skadet i sammenstøtet. Kampen måtte prosjektlederen avbryte.

– Situasjonen var så uoversiktlig og spillerne så hissige at vi bare avbrøt kampen. Så får vi se hvilke konsekvenser dette får for Kvinesdal. Det er ikke sikkert vi inviterer dem med neste gang. De opptrådte respektløst. Spesielt når en av lederne for laget velger å klage på dommeren istedenfor å irettesette sine egne spillere, forteller Werni til Fædrelandsvennen.

Omkring 130 asylsøkere fra seks forskjellige mottak i Vest-Agder deltok på turneringen. Fotballturneringens mål er å integrere asylsøkerne bedre i lokalsamfunnet, samt å forbedre deres mentale helse.

Kilder:

Angrep dommeren under fotballturnering
Dommeren ble angrepet – måtte løpe av banen