Hjem Nyheter Norge Asylsøkere misfornøyde med matservice – får hjelp med protest-demonstrasjon

Asylsøkere misfornøyde med matservice – får hjelp med protest-demonstrasjon

HØNEFOSS: Asylsøkere ved Hvalsmoen transittmottak holdt i dag formiddag en ulovlig demonstrasjon mot at de i følge dem selv ikke får servert mye eller god nok mat på mottaket. Mottakslederen stiller seg uforstående til klagene. Nå skal asylsøkerne få hjelp til å holde en lovlig demonstrasjon til samme formål.

Hvalsmoen transittmottak i Hønefoss.
Hvalsmoen transittmottak i Hønefoss.

Demonstrasjonen som fant sted i formiddag gikk ut på at deltakerne bar på hvert sitt matbrett mens de gikk samlet mot Hønefoss sentrum. Hvalsmoen transittmottak varslet politiet, som så rykket ut og fikk demonstrantene til å snu. Demonstrasjonsdeltakerne skal ha vært 25-30 asylsøkere.

Hvalsmoen transittmottak har en variert meny som går over 14 dager. Det serveres blant annet gode retter av kylling, fisk og kjøtt, samt grønnsaker og fruk. Kjøkkensjefen ved Hvalsmoen leder også kjøkken i militærleire. Dagsavisen skal nylig ha vært på besøk hos mottaket, og blitt «overrasket over hvor mye mat som ble servert».

Likevel opplever mottaket ofte misnøye og klager på maten de serverer asylsøkerne, i følge mottaksleder Tove Brorson. Hun understreker at klagene de får «handler ikke om dårlig mat, eller lite mat, men om matkultur», og forklarer at «noen grupper spiser for eksempel ikke poteter, eller en annen del av måltidet som serveres».

Asylsøkerne som holdt den ulovlige demonstrasjonen unnskyldes ettersom de naturligvis ikke hadde kunnskap om at det er ulovlig å demonstrere uten tillatelse. Det anses også at deres misnøye må tas på alvor, derfor har politiet nå hjulpet samtlige med å få til en ordentlig demonstrasjon. I den anledning har man fått tre asylsøkere som behersker engelsk til å fylle ut de nødvendige skjemaene for å utføre en lovlig demonstrasjon.

Hvalsmoen transittmottak har stor utskifting av beboere fra dag til dag, og drives av Norsk Folkehjelp.

Kilde:
Marsjerte mot sentrum med hvert sitt matbrett