Hjem Nyheter Norden Asylsøkere nekter å gå av bussen – redd for ville dyr

Asylsøkere nekter å gå av bussen – redd for ville dyr

 MASSEINNVANDRING  En buss med 35 asylsøkere ankom nylig til et asylmottak i Lima utenfor Malung i Sverige. Når bussen kom frem, vill ingen gå av. Årsak? For mye skog og mange farlige dyr.

26

Det var ved 20-tiden søndag kveld at en buss med 35 asylsøkere ankom mottaket i Lima utenfor Malung. Noen av de såkalte flyktningene skal ha akseptert mottaket, mens andre nektet å gå av bussen. Dette da de anser at skogen er farlig, ettersom det bor ville dyr der.

Mottaket som tilbys «flyktningene» er tidligere Lima Stugby. Et stort og idyllisk hytteområde nær Sälen. Lima Stugby er grunnlagt av skilegenden Sixten Jernberg, og inneholder 19 hytter og et stort felleslokale med storskjerm-tv.

limedsforsen2-asyl-1280-jpg

Tirsdag kveld kunne lokalmedia rapportere at ti av «flyktningene» fortsatt nektet å gå av bussen. Migrationsverket, svenske Utlendingsdirektoratet, skal ha informert samtlige om at mottaket er det eneste som finnes tilgjengelig, og at dersom de ikke aksepterer å bo der, så må de ordne bolig selv. Dette hjalp dog ikke, og protestene fortsetter.

Kilde:
Protesterande asylsökare har fortfarande ikke lämnat bussen
Migrationsverket hoppas på snar lösning i Limedsforsen