Hjem Nyheter Norden Asylsøkere nektet å gå av bussen i Karlstad

Asylsøkere nektet å gå av bussen i Karlstad

 SVERIGE  13 nyankomne asylsøkere nektet torsdag kveld å gå av bussen i Karlstad. Dette da de anså at asylmottaket de skulle bo på, et tidligere villmarkshotell, var omgitt av for mye skog.

skog-640x345

Bare uker etter at asylsøkere nektet å gå av bussen i Östersund, inntreffer en lignende hendelse i Karlstad. Torsdag kveld parkerte en buss utenfor politistasjonen i Karlstad med 13 asylsøkere ombord. Asylsøkerne nektet å flytte inn i asylmottaket i Långserud, som drives i et nedlagt villmarkshotell.

De kresne «flyktningene» fra Somalia og Syria hadde blitt kjørt frem til asylmottaket, men anså at det hadde for dårlig standard, at rommene så for små ut og at det var for mye skog der.

— Det lå for langt inn i skogen og det var for små rom. Vi tilbød oss å kjøre de tilbake, men det ville de ikke, forteller Bo Jannson ved politiet i Karlstad.

Fredag innledet Migrationsverket (svenske Utlendingsdirektoratet) samtaler med asylsøkerne, og beklaget situasjonen. Etter dette har asylsøkerne godtatt å flytte inn i villmarkshotellet.

Kilder:
Asyksökande vägrade gå av bussen