Hjem Nyheter Norge Asylsøkere protesterte mot at “ting tar tid”

Asylsøkere protesterte mot at “ting tar tid”

MULTIKULTUR En gruppe asylsøkere la seg ned i veien i protest, og truet senere med å brenne ned mottaket de bor på. Dette fordi de anser «ting tar tid».

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Det var på torsdag kveld i Dronningens gate i Kristiansand at hendelsen fant sted. En gruppe asylsøkere hadde ved 19-tiden lagt seg ned i Dronningens gate og blokkerte veien for å protestere mot at «ting tar tid».

– Det er en gruppe asylsøkere som driver en slags form for protest. De er frustrerte over at ting tar lang tid. De legger seg ned i veien. Vi er der og forsøker å fjerne dem fra gata, forteller operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Politiet gav asylsøkerne en muntlig advarsel etter de hadde fått fjernet dem fra veien. Klausen opplyser at det dreier seg om 10 «frustrerte og unge asylsøkere».

Ville tenne på mottaket

Senere på kvelden måtte politiet atter igjen rykke ut, denne gangen til mottaket asylsøkerne bor på. Fire av de som protesterte tidligere på kvelden hadde da truet med å tenne på asylmottaket de bor på.

– Truslene var av en såpass alvorlig karakter at vi valgte å pågripe dem, forteller Klausen.

Klausen opplyser om at asylsøkerne ble satt på fri fot senere samme kveld, men at de vil bli anmeldt og avhørt senere.

Kilde:
Personer lå i veien og blokkerte gata