Hjem Nyheter Norge At folk mister jobben grunnet politisk engasjement uroer Norges statsminister

At folk mister jobben grunnet politisk engasjement uroer Norges statsminister

5

ARBEIDSLIVET Statsminister Jonas Gahr Støre mener at «arbeidslivet ikke forstår betydningen av hva demokratiet vårt bygger på».

Statsminister Jonas Gahr Støre (t.v.) og Den nordiske motstandsbevegelsen stiller til valg (t.h.). Foto: Kommunesektorens organisasjonCC BY 2.0, via Wikimedia Commons/Den nordiske motstandsbevegelsen.

Silje Ulveseth informerte sin arbeidsgiver Sotra Link om at hun ville stille til valg for Arbeiderpartiet, men ble da rådet til å trekke seg fra valglisten. Da hun nektet å fratre politikken fikk hun sparken og endte opp med flere tusen kroner i advokatregninger, rapporterer VG.

Statsminister Jonas Gahr Støre (AP) mener det er et angrep på demokratiet og reagerer sterkt på at arbeidsgivere gir folk sparken grunnet deres politiske engasjement:

– Nå kjenner ikke jeg denne saken utover det jeg har lest i VG, men den fremstår for meg som et veldig urovekkende eksempel på at arbeidslivet ikke forstår betydningen av hva demokratiet vårt bygger på, sier han til VG og fortsetter:

– Det å høre en historie om at et ordentlig engasjert menneske, etter å ha fått en jobb basert på kvalifikasjoner, mister jobben fordi arbeidsgiver ikke verdsetter at hun står på en politisk liste, det fyller meg med dyp uro.

Ettersom den australske investeringsbanken Macquarie Group Ltd eier 70 prosent av Sotra Link, spekulerer Støre i om dette kan være årsaken til at «eierne tydeligvis er langt unna norsk kultur».

– Om det er der utfordringen ligger, det kan ikke jeg si for sikkerhet på stående fot, men igjen synes jeg at de som organiserer på eiersiden i Norge, de bør være obs på dette. For det kan få noen veldig alvorlige konsekvenser hvis folk føler at de må trekke seg fra politisk engasjement før de søker jobb, sier han.

«Uansett hvilket parti»

Støre forteller videre at uten mennesker som engasjerer seg i politikken og stiller til valg, uansett hvilket parti, har vi ikke noe demokrati.

– Demokratiet vårt, særlig lokaldemokratiet, er basert på at folk frivillig engasjerer seg i tillegg til jobb og det livet de lever. Det er hverdagspolitikkens helter, etter min mening. De som er villige til å ta verv i kommunestyrer, i råd og utvalg, fordi de tror på noe, de er vi helt avhengig av. Uansett hvilket parti.

Om Støre med disse ord har Den nordiske motstandsbevegelsen i tankene også, er dog uvisst.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard Eide
Richard Eide
17 dager siden

Er ikke bare i Norge dette har vært et fenomen. SD tilhengere og MAGA supportere har også blitt utsatt for det samme men det er ikke ofte man hører noe om at dette også rammer dem med formeninger som er forhåndsgodkjente av globalistene. Det kan selvsagt oppstå personlige konflikter grunnet politisk ståsted på en arbeidsplass men det kan ligeså være en rekke andre egenskaper som tilsier at enkelte trives bedre sammen en andre og dette er noe en arbeidsgiver må akseptere. Når det kommer til politiske formeninger og engasjement man har på privaten så burde dette i grunn være helt… Les mer »

J.H
J.H
17 dager siden

Arbeidsgivere, banker, osv., skal ikke legge seg i hva man stemmer på eller engasjerer seg i politisk på fritiden. Antar Støre ikke hadde reagert et sekund om ikke det var for at hun var tilknyttet Arbeiderpartiet.

Trodla Gubben
Trodla Gubben
17 dager siden

Det er helt sikkert en dobbelmoralsk «Støre» som prøver febrilsk å hindre sitt eget partis undergang, og da med å prøve å slå politisk mynt i en enkeltstående sak vedrørende «Ulveseth» til egen fortjeneste. Nettopp!, her klær utvilsomt den tafatte landsforræderen av seg selv til såkalt spott og spe for hele omverden på et blunk, der alt av lystløgner i fra hans side begynner å få oppegående landsmenn til å se hvor falsk og ufyselige vår leder av landet er. Å nei, og atter nei, vår egen politiske organisasjon vil aldri i livet bli behandlet på den samme vennligsinnede måten… Les mer »

proverbs 26:11
proverbs 26:11
17 dager siden

På lokalt nivå fungerer kanskje «demokratiet» sånn nogenlunde, i og med at velgerne ofte kjenner de som står på listene og stemmer på personer mere enn på partiprogram. Nasjonalt derimot er nominasjonene styrt, og et skikt av systemlojale kommer på listene, især de øverste plassene. Dette gjelder alle partier og især de største. «Demokratiet» er et bedrag, stort sett, men kanskje bedre enn mange andre bedrag, tross alt.

Roger M
Roger M
17 dager siden

Tror ikke Støre hadde mistet nattesøvnen om en nasjonalist eller systemkritiker hadde mistet jobben, til tross for hans fagre ord om «uansett hvilket parti». Men kanskje, bare kanskje, vil han ta en telefon til PST og be dem slutte å kontakte arbeidsgivere grunnet arbeidstakeres politiske tilhørighet? Og kanskje vil han stramme inn lovverket slik at arbeidsgivere ikke kan sparke noen på bakgrunn av politisk tilhørighet?