Hjem Nyheter Norge At hvite liv betyr noe «knytter seg i magen» hos AP-ordfører

At hvite liv betyr noe «knytter seg i magen» hos AP-ordfører

ANTI-HVIT Budskapet «White Lives Matter» har opprørt ordføreren i Gran kommune. «Ekstremt» mener hun og drar «Breivik-kortet» i kjent AP-stil.

Den 9. august var «urfolkets» dag, og i den sammenheng ble det utført aktivisme verden over med budskapet «White Lives Matter», altså at hvite liv betyr noe. Den nordiske motstandsbevegelsen medvirket og utførte aktivisme i en rekke byer og tettsteder rundt om i Norden.

Man skulle nå tro at i en tid hvor budskapet «Black Lives Matter» blir hyllet blant politikere og media, at også «White Lives Matter» skulle være et akseptabelt budskap for denne gruppen. Men slik er det altså ikke.

Ordfører i Gran kommune, Randi Eek Thorsen (AP), er tydelig sjokkert over at noen kan mene at hvite liv betyr noe. Til Oppland Arbeiderblad (OA) forteller hun at «det knytter seg i magen» når hun hører om budskapet, og smører på med ord som «ekstremisme» samtidig som hun i kjent AP-stil trekker «Breivik-kortet».

– Det er ikke lenge siden 22. juli, og dette gjør meg trist. Vi har ytringsfrihet i Norge, men dette er et budskap jeg synes er unødvendig. Jeg håper plakatene blir borte så fort som mulig, forteller hun til OA.

Ytringsfrihet, men…

OA skal ha blitt tipset av en utenlandsk mann som hadde sett en plakat med budskapet «White Lives Matter» i Brandbu.

– Jeg har selv utenlandsk utseende, men har bodd i Norge siden jeg var to. Det skal være ytringsfrihet, men dette er ikke veien å gå, forteller tipseren.

Hvilken vei han mener hvite nordmenn i eget fedreland bør gå, nevnes dog ikke.

Les også:
Urfolksdagen feiret med aktivisme i hele Norden og verden
Budskapet «White Lives Matter» trigger SV-politiker