Hjem Nyheter Åtte gjengvoldtektsmenn løslatt i Hamburg

Åtte gjengvoldtektsmenn løslatt i Hamburg

FLERKULTUR Løslatelsen av åtte rasefremmede som gjengvoldtok og ranet ei 15 år gammel tysk jente skaper kontrovers.

I september 2020 ble en beruset 15 år gammel jente ranet og gjengvoldtatt av 12 rasefremmede menn på et festivalområde idet hun var på vei hjem fra en fest. Etter en ett og et halvt år lang rettssak er en 19 år gammel iraner dømt til 2 år og 9 måneder i ungdomsfengsel, mens åtte andre av de tiltalte er dømt til betinget fengsel og 60 timers samfunstjeneste. En 23-åring ble frifunnet, da retten ikke var sikker på at han hadde vært med på voldtekten. Spor av sæd ble funnet fra alle de domfelte på jenta.

Voldtektene hadde blitt dokumentert på video, men var blitt slettet like etterpå, og kunne derfor ikke presenteres for retten.

Gjerningsmennene uttrykte ingen anger under rettssaken, og hevdet at de trodde den 15 år gamle jenta ønsket å ha sex med dem. Forsvarerne argumenterte med at de tiltalte var under innflytelse av testosteron. Iraneren som ble dømt til fengselsstraff hadde på spørsmål om gjengvoldtekten ha svart: «Hvilken mann ønsker vel ikke det?»

En kvinnelig psykiater, Nahlah Saimeh, vitnet på vegne av de tiltalte om at gjengvoldtekten var «en måte å slippe løs frustrasjon og sinne på» som kom av «migrasjonsopplevelsen og sosiokulturell hjemløshet».

Dommen har fremkalt reaksjoner på sosiale medier, og det forventes at partiet AfD kommer til å stige på meningsmålingene.

I snitt blir to tyske jenter gjengvoldtatt hver dag av menn fra hovedsakelig Afghanistan, Syria og Irak.