Hjem Kultur Musikk Ausländer raus!

Ausländer raus!

MUSIKK En disco-låt fra 90-tallet har fått nytt liv etter at en video fra Tyskland har gått viralt på sosiale plattformer. Festende ungdommer har lagt til et kjent nasjonalistisk rim til låten og nå sprer budskapet seg over hele landet og verden.

Tidligere denne uken begynte et klipp fra en fest i Tyskland å spre seg på sosiale medier. I klippet kan man høre en stor gruppe mennesker synge med på disco-låten L’amour toujours fra 90-tallet. En alternativ tekst er imidlertid lagt til i videoen.

I videoene kan man høre høylytte tyskere synge «Ausländer raus!» og «Deutschland den deutschen» (Utlendinger ut og Tyskland for tyskere! /red.). Teksten er et rim som tyske nasjonalister angivelig har ropt som slagord ved demonstrasjoner og andre steder i minst 30 år.

Teksten har skapt ramaskrik i Tyskland, og folk fra festen har sjokkerende nok blitt etterforsket for forbrytelser grunnet dette. Låten (selv uten rim) har også begynt å bli forbudt å spille i Tyskland, blant annet på den berømte Oktoberfesten i München.