Hjem Nyheter Australia kan lette på isoleringen av innbyggerne – hvis de går med...

Australia kan lette på isoleringen av innbyggerne – hvis de går med på å overvåkes

7

1984 Kravet for å slippe sosial isolering i Australia kan bli å la seg overvåke av regjeringen og teknologibedrifter.

Koronapandemien brukes nå av Australias regjering som unnskyldning for at landets innbyggere skal la seg overvåke i enda høyere utstrekning enn de blir i dag.

Hvis folket er beredt på å laste ned en av de kommende appene for koronasporing til sine telefoner kan bevegelsesrestriksjonene for folket bli redusert i løpet av noen måneder, annonserer australske ABC News.

Landets helseminister Brendan Murphy sier akkurat som teknologibedriftene Apple og Google tidligere har sagt at det kommer til å bli frivillig å installere disse appene. Samtidig gjelder det imidlertid at om befolkningen ikke er beredt til å la seg spore vil nedstengingen av landet komme til å fortsette i en lengre periode.

Enn så lenge angir regjeringen at minst 40 prosent av befolkningen må la seg spores.

Appen sies å markere hvilke personer som i mist 15 minutter har vært i nær avstand til en annen person som anses være bærer av SARS-CoV-2-viruset eller er syk med COVID-19.

Som Apple og Google allerede har annonsert bruker appene telefonens Bluetooth-funksjonalitet for å spore brukernes bevegelsesmønstre.

Regjeringens eneste problem virker være å få innbyggerne til å gå med på å bli overvåket på denne måten.

I Singapore, som anses ha en enda mer lydig befolkning, finnes det allerede en liknende app som kalles TraceTogether. Den registrerer alle personmøter, inkludert møter med personer man ikke kjenner.

Imidlertid har bare omtrent 20 prosent av Singapores befolkning gått med på å dele sine mobile persondata med regjeringen.

Australias statsminister Scott Morrison diskuterte for tre uker siden «teknologisk taktikk» med Singapores statsminister Lee Hsien Loong.

– Vi trenger en høyere grad av sporingskapasitet med menneskelig kontakt, og det kan gjøres mye raskere enn det som nå er tilfellet, sa Morrison på tirsdag. Han anser at svartiden fra myndighetene også må bli raskere, hvilket krever mer avansert overvåkningsteknologi.

Et effektivt verktøy for staten å håndtere sin befolkning

Brendan Murphy annonserer at overvåkningsappene befinner seg i et «avansert utviklingsstadium».

– Vi er veldig ivrige etter å bruke det og å kanskje bruke det mye mer utbredt enn hva Singapore gjør, sa Murphy.

Med den nye 5G-teknologien kommer kommunikasjons- og datautvekslingshastighetene mellom forskjellige digitale enheter til å bli mye raskere. Derfor er 5G-teknologien egnet for rask overvåkning av store mengder menneskers bevegelsesmønstre og interaksjon med hverandre. Dette gjør at politistyrker og andre myndigheter kan handle mye raskere mot folk hvis det anses ligge i statens eller almenhetens interesse.

At appene markerer mennesker som treffes i minst 15 minutter begrenser datainnsamlingsmengden. Problemet med det er at det bare kan ta et par sekunder å overføre en sykdom fra ett menneske til et annet.

Tidsrommet er derimot tilstrekkelig for for at mennesker som treffes for bestemte hensikter, som i politiske eller andre former for møter, vanskelig kan drive med slike aktiviteter uten å bli sporet av staten eller storbedrifter. Derfor kan en sporingsapp som angis være nødvendig av medisinske årsaker komme til å få kraftig økte bruksområder, som de dessuten kan være mer egnede for.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Katrine
Katrine
2 år siden

Håper den australske befolkningen er smartere enn som så.

Steinar
Steinar
2 år siden

Hva er hensikten med isolering om man allikevel kan oppheve isolering bare man lar seg overvåkes? Hele måten denne koronapandemien er håndtert er latterlig. Om dette viruset var så ekstremt farlig så burde vel myndighetene helt i starten ha innført krisesituasjon og lockdown, i en viss periode til viruset var under kontroll. Og etter det, så skulle det ikke vært snakk om å videreføre disse restriksjoner, osv. Da skulle alt gått tilbake til «normalen».

Marius
Marius
2 år siden

Død over zion!

Arno
Arno
2 år siden

«Med den nye 5G-teknologien kommer kommunikasjons- og datautvekslingshastighetene mellom forskjellige digitale enheter til å bli mye raskere. Derfor er 5G-teknologien egnet for rask overvåkning av store mengder menneskers bevegelsesmønstre og interaksjon med hverandre. Dette gjør at politistyrker og andre myndigheter kan handle mye raskere mot folk hvis det anses ligge i statens eller almenhetens interesse.» Ja, og dette er kjernen i den egentlige ‘fordelen’ med 5G, men som selvsagt aldri nevnes av våre 5G-ivrige maktpolitikere. Overvåkning! 5 G kan også brukes som et våpen til ‘ta ut’ folk ved rettet mikrobølgestråling langt utover det normale driftsnivået som i seg selv… Les mer »

Knus globalismen!
Knus globalismen!
2 år siden

Myndighetenes våte drøm. Mer overvåking, mer diktatur.

Sidsel
Sidsel
2 år siden

Hva tror du denne såkalte smitte appen bidrar til? OVERVÅKING i stor skala. Mer enn 1,5 mill nordmenn har visst lastet den opp. Vi snakker for døve ører. Men 1 mill av disse kan være fremmed kulturelle. Det er nå påvist i de politisk u korrekte mediene at det primært er disse som er smitte bærere. Men god forbid å snakke om det.

Håkon
Håkon
2 år siden

Nokia 3310?