Hjem Nyheter Australia vil redde hvite sørafrikanere – overveier nye regler for visumsøknader

Australia vil redde hvite sørafrikanere – overveier nye regler for visumsøknader

UTENRIKS Australias innenriksminister Peter Dutton sier at Australia vurderer å endre reglene for visumsøknader når det kommer til hvite sørafrikanske bønder. Dette som følge av den forferdelige situasjonen hvite sørafrikanere nå befinner seg i.

Peter Dutton.
Peter Dutton.

Australias innenriksminister Peter Dutton uttalte i Daily Telegraph sist onsdag at hans departement nå undersøker en rekke muligheter for å kunne gi en rask behandling av visumsøknader fra hvite bønder i Sør-Afrika. «Dette skyldes at hvite bønder i Sør-Afrika fortjener spesiell oppmerksomhet fra Australia på grunn av de forferdelige omstendighetene de møter i sitt eget land», forteller Dutton.

Etter at Sør-Afrikas nye president, Cyril Ramaphosa, foreslo lovendringer som gjør det mulig å stjele jord fra hvite bønder uten å gi kompensasjon, har australske medier begynt å rapportere om hvor utsatte den hvite minoritetsbefolkningen er i «regnbue-nasjonen» Sør-Afrika.

– Hvis du ser på bildene, leser og hører historiene, det er forferdelige omstendigheter de nå møter, sa Dutton til Daily Telegraph.

Duttons uttalelse har ført til kritikk fra både den Sør-Afrikanske regjeringen og en australsk gruppe som hevder å jobbe for menneskerettigheter.

Les mer om situasjonen i Sør-Afrika:
ANC inngår samarbeid med EFF om å stjele land fra hvite
FILM: Den kommende rasekrigen i Sør-Afrika
FILM: Hvorfor media hater å snakke om Sør-Afrika
FILM: Virkeligheten av de grusomme drapene på hvite i Sør-Afrika
Reportasje om drap på hvite bønder i Sør-Afrika