Hjem Nyheter Australias innenriksminister nekter å vike om å gi asyl til hvite sørafrikanere

Australias innenriksminister nekter å vike om å gi asyl til hvite sørafrikanere

1

AUSTRALIA Australias innenriksminister Peter Dutton nekter å vike fra sin uttalelse om å raskt behandle visumsøknader fra hvite sørafrikanske farmere, til tross for kritikk fra den sørafrikanske regjeringen og venstremedia.

Det var sist uke som Australias innenriksminister Peter Dutton fortalte avisen Daily Telegraph at hans departement undersøker en rekke muligheter for å kunne gi rask behandling av visumsøknader fra hvite farmere i Sør-Afrika. Dette ettersom hvite farmere i Sør-Afrika ifølge Dutton fortjener spesiell oppmerksomhet fra Australia på grunn av de «grusomme omstendighetene» de møter i sitt eget land.

– Hvis du ser på bildene, leser og hører historiene, det er forferdelige forhold de møter, fortale Dutton til Daily Telegraph.

Videre sa han:

– Basert på hva jeg har sett behøver de hjelp fra et sivilisert land som vårt eget.

Den sørafrikanske regjeringen har krevd at Dutton trekker tilbake sin uttalelse og i Australia har han blitt anklaget for å være «rasist» av både politikere og journalister.

Til tross for kritikken fra både venstremedia og Sør-Afrika nekter Dutton å trekke sin uttalelse og beklage. Til radiostasjonen 2GB sier Dutton:

– Jeg bryr meg ikke om kritikken og jeg vil fortsette å følge saken videre. Vi i Australia vil gi utsatte mennesker en mulighet til å starte på nytt.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
trackback
4 år siden

[…] australsk politiker har tidligere kommet i hardt vær, blant annet av sine egne kolleger, for å ha tatt stilling mot folkemordet på hvite […]